درمان تنگی کانال نخاعی

  1. خانه
  2. بیماری های ارتوپدی
  3. بیماری های ستون فقرات
  4. درمان تنگی کانال نخاعی
درمان تنگی کانال نخاعی

درمان تنگی کانال نخاعی بسته به شدت عارضه و شرایط فرد و همچنین نظر پزشک و فیزیوتراپیست با روش های مختلف جراحی و غیرجراحی امکان پذیر است.

تنگی کانال نخاعی عارضه ای است که ممکن است بطور مادرزادی و به دلیل کم بودن قطر کانال نخاعی مادرزادی رخ دهد و یا ممکن است بطور اکتسابی و در نتیجه مشکلاتی همچون بیرون زدگی دیسک کمر و یا لغزش مهره ها رخ دهد.

کاهش فضایی که نخاع از آن عبور می کنند سبب وارد شدن فشار به نخاع و ریشه های عصبی شده و منجر به بروز علائمی همچون درد و بی حسی اندام ها و گزگز کردن پاها می شود.

علائم این بیماری بسته به این که تنگی کانال نخاعی در کدام قسمت از مهره ها رخ داده متفاوت است در صورتی که کاهش فضای نخاعی در مهره های گردنی رخ دهد سبب بروز علائمی همچون گردن درد و انتشار درد به دست ها و در صورتی که در قسمت مهره های کمری رخ دهد سبب کمردرد و انتشار آن به پاها می شود.

درمان تنگی کانال نخاعی با فیزیوتراپی به عنوان موثرترین روش درمان غیرجراحی این بیماری شناخته می شود.

این بیماری در بین افراد بالای 65 سال شیوع بیشتری دارد و در افراد جوان تر معمولا به دلایل مادرزادی رخ می دهد.

از آن جایی که علائم این بیماری با بسیاری دیگر از مشکلات ستون فقرات مشترک است تشخیص آن کمی دشوار است.

 علائم اولیه بروز تنگی کانال نخاعی را معمولا می‌توان در مشکلات و ناراحتی پاها مشاهده کرد ، پزشک برای تشخیص دقیق این عارضه علاوه بر معاینه فیزیکی از روش های عکسبرداری مخصوصی همچون ام آر آی یا سی تی اسکن بهره می برد و پس زا تفسیر نتایج بدست آمده بهترین روش درمانی را برای بیمار در نظر می گیرد.

درمان تنگی کانال نخاعی

علائم تنگی کانال نخاعی

همانطور که گفته شد علائم این بیماری بسته به محلی که تنگی رخ داده متفاوت است اما رایج ترین علائم عبارتند از :

تنگی کانال نخاعی در مهره های کمری :

  • کمردرد
  • انتشار درد به باسن و اندام های تحتانی
  • سوزن سوزن شدن و گزگز کردن اندام ها
  • تحلیل رفتن عضلات پاها
  • ناتوانی در راه رفتن و حفظ تعادل در موارد پیشرفته بیماری که عصب تحت فشار زیادی قرار گرفته است.
  • تشدید درد هنگام نشست و برخاست و یا راه رفتن
  • بی اختیاری ادرار و مدفوع در موارد حاد بیماری

تنگی کانال نخاعی در مهره های گردنی :

  • گردن درد و انتشار درد به دست و شانه ها
  • بی حسی و ضعف در دست ها
  • سوزن سوزن شدن و گزگز کردن دست ها
  • تحلیل رفتن عضلات دست ها

دلایل تنگی کانال نخاعی

  • بیرون زدگی دیسک ها در ناحیه کمر و گردن یکی از مهم ترین عواملی است که در بروز تنگی کانال نخاعی نقش دارد.
  • آرتروز کمر و گردن
  • افزایش سن ، با افزایش سن بافت‌های همبند محکم که استخوان‌های ستون فقرات یا مهره‌ها را به هم متصل می‌کنند دچار سفتی و کشیدگی می شوند که این امر ریسک بروز تنگی کانال نخاعی را افزایش می دهد.
  • آسیب مهره ها مانند شکستگی مهره ها
  • لغزش و جابجایی مهره ها
  • تومورهای نخاعی
  • ضخیم شدگی رباط های اطراف نخاع به دلایلی مانند نشستن و ایستادن به مدت طولانی
  • مادرزادی ، در صورتی که اندازه کانال نخاعی از زمان تولد به صورت مادرزادی کوچک باشد، ممکن است که در سنین جوانی و نوجوانی به تدریج علائم عارضه تنگی کانال نخاعی نمایان شوند.

درمان تنگی کانال نخاعی

درمان این بیماری با روش های غیرجراحی و جراحی انجام می گیرد و خوشبختانه در بسیاری از موارد روش های غیرجراحی از جمله فیزیوتراپی در درمان تنگی کانال نخاعی موثر واقع شده و علائم بیمار تا حد زیادی کنترل می شود.

کاهش سطح فعالیت برای کاهش فشاری که بر ریشه ها و اعصاب نخاعی وارد می شود ضروری است و به تسکین درد کمک می کند.

برای کاهش درد و التهاب ناشی از این بیماری استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند آسپرین، ناپروکسن، ایبوپروفن و دیکلوفناک توصیه می شود.

تزریق داروهای کورتیکواستروئیدی نیز به فضایی که ریشه های نخاعی از آن عبور می کند در کاهش درد و التهاب شدید موثر است.

در برخی موارد نیز پزشک با تزریق داروهای بی حسی کننده در نزدیکی عصب به تسکین علائم بیمار کمک می کند.

ممکن است پزشک استفاده از بریس یا کمربندهای طبی مخصوصی را برای کاهش حرکات ستون فقرات توصیه کند.

فیزیوتراپی و ورزشی بهترین روش درمان تنگی کانال نخاعی هستند که در بسیاری از مبتلایان نیاز به انجام جراحی را از بین می برند.

فیزیوتراپی علاوه بر کمک به درمان این عارضه به درمان عامل زمینه ای نیز در بسیاری از موارد کمک می کند.

تکنیک های درمان دستی و مانیپولاسیون ستون فقرات فشاری را که بر اعصاب تحت فشار وارد می شود را تا حد زیادی کاهش داده و به تسکین علائم بیمار کمک می کنند.

درمان دستی و تنظیم ستون فقرات نقش موثری در بازیابی حرکات طبیعی ستون فقرات دارد.

درمان تنگی کانال نخاعی

اعمال کشش توسط دستان فیزیوتراپیست بر روی ستون فقرات سبب افزایش فضای بین مهره ای و کاهش فشار از روی اعصاب می شود که این امر کمک زیادی به تخفیف علائم می کند.

تمرینات ورزشی که فیزیوتراپیست برای بیمار در نظر می گیرد و می توان بصورت فیزیوتراپی در منزل نیز از آن ها بهره برد نقش مهمی در بهبود شرایط بیمار مبتلا به این عارضه دارد.

لیزر پرتوان نیز یکی از روش های موثر فیزیوتراپی در درمان تنگی کانال نخاعی است ، لیزر تراپی با لیزر پرتوان کمک زیادی به کاهش درد بیمار و آماده کردن وی برای انجام تمرینات ورزشی برای درمان این بیماری می کند.

درمان تنگی کانال نخاعی با تزریق اوزون نیز یکی از روش های موثر و نوین درمانی است که به کاهش علائم در مبتلایان به تنگی کانال نخاعی کمک می کند.

 استفاده از گاز اوزون برای درمان این بیماری سبب کاهش تورم و گرفتگی پاها می شود و درد بیمار را تسکین می بخشد ، اوزون تراپی همچنین سبب افزایش اکسیژن و سایر مواد مورد نیاز سلول ها برای ترمیم و بازسازی خود می شود.

 

کلمات مرتبط :

درمان تنگی کانال نخاعی – فیزیوتراپی در منزل تهران – دکتر فیزیوتراپی – درمان دیسک کمر – فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی – تعرفه فیزیوتراپی در منزل

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل عضلانی، فتق دیسک یا حتی استرس باشد. صرف نظر از علت، درد می تواند ناتوان کننده باشد…

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ