سیاتیک چیست؟

  1. خانه
  2. معرفی رشته های توانبخشی
  3. فیزیوتراپی
  4. سیاتیک چیست؟
سیاتیک چیست؟

سیاتیک چیست؟ سیاتیک دردی است که از ناحیه کمر منشأ گرفته و اغلب به سمت پایین یک یا هر دو پا منتشر می شود. این ناشی از التهاب عصب سیاتیک در قسمت پایین کمر است که به دلایلی همچون وارد شدن فشار ناشی از دیسک بیرون زده بر عصب سیاتیک رخ می دهد.

خوشبختانه سیاتیک اغلب در عرض چند هفته با روش های محافظه کارانه بدون جراحی تسکین می یابد.

دلایل و عوامل مختلفی در بروز درد سیاتیک نقش دارند که هر کدام با روش متفاوتی درمان می شوند ، به همین دلیل نمی توان یک درمان واحد برای تمام مبتلایان به سیاتیک در نظر گرفت.

علائم سیاتیک چیست؟

درد سیاتیک ممکن است از کمر شروع شده و به باسن و پشت ساق پا نیز منتشر شود.

درد می تواند بطور مزمن وجود داشته باشد و یا بطور مکرر در دوره های رفت و برگشتی رخ دهد.

انجام فعالیت هایی مانند نشستن و ایستادن به مدت طولانی در مبتلایان به سیاتیک سبب تشدید علائم می شود.

اگرچه سیاتیک به عنوان التهاب عصبی شروع می شود، اما ممکن است در نهایت به آسیب عصبی تبدیل شود. اگر عصب سیاتیک آسیب ببیند، می تواند منجر به بی حسی، سوزن سوزن شدن و در موارد شدیدتر، ضعف در زانوها یا پاها شود. هر چه درمان به تاخیر بیفتد، مدت بیشتری طول می کشد تا بی حسی و ضعف برطرف شود و ممکن است دائمی شوند.

دلایل و عوامل خطر

دلایل احتمالی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بیرون زدگی دیسک کمر (در این شرایط قسمت بیرون زده دیسک سبب وارد شدن فشار بر عصب سیاتیک در آن منطقه می شود.)
  • تنگی کانال نخاعی (وضعیتی که با کاهش فضای داخلی کانال نخاعی مشخص می شود)
  • اسپوندیلولیستزیس (لغزش یک مهره بر روی مهره پایینی)
  • آسیب و فرسودگی ستون فقرات که می تواند منجر به خارهای استخوانی شود و به عصب سیاتیک فشار وارد کند.
  • تومورهای ستون فقرات
  • درد سیاتیک می تواند در نتیجه تحریک عصب سیاتیک توسط عضله پیریفورمیس در باسن نیز رخ دهد که با نام سندرم پیریفورمیس شناخته می شود.

روشهای درمان سیاتیک چیست؟

بسته به علت، روش های مختلفی برای مدیریت سیاتیک بدون جراحی وجود دارد. آنها ممکن است شامل داروهای مسکن، تزریق استروئید، فیزیوتراپی، آب درمانی، مدیتیشن و جراحی باشند.

فیزیوتراپی که شامل ورزش است، عموماً اولین درمان برای تسکین، درمان و پیشگیری از علائم سیاتیک است. برای درمان سیاتیک دکتر فیزیوتراپی ممکن است:

  • راهکارهایی را برای تسکین علائم ارائه دهد.
  • از شعله ور شدن و عود مجدد علائم جلوگیری کند

فیزیوتراپی با ورزش می تواند به تقویت و تحرک بافت های کمر، شکم، لگن، باسن و ران شما کمک کند. اهداف فیزیوتراپی همراه با ورزش در درمان علائم سیاتیک عبارتند از:

  • کاهش درد در ناحیه کمر، ران، ساق پا و باسن
  • جلوگیری از تشدید درد در آینده
  • بازیابی الگوهای حرکتی عملکردی در دامنه بدون درد
  • بازیابی عملکرد ستون فقرات کمری و مفصل ساکروایلیاک
  • کاهش اسپاسم عضلانی
  • افزایش سازگاری های عصبی برای کاهش درد
  • بهبود تحرک

برای کاهش درد و بهبود عملکرد ستون فقرات، یک دکتر فیزیوتراپی می تواند با تنظیم ستون فقرات حرکت ستون فقرات را افزایش دهد. درمان دستی ستون فقرات همچنین ممکن است درد کمر مربوط به سیاتیک را کاهش دهد، اما در تشعشع درد موثر نیست.

درد سیاتیک می تواند باعث سفت شدن عضلات نیز شود. تکنیک های ماساژ توسط دکتر فیزیوتراپی می تواند به شل شدن عضلات کمک کند و علاوه بر تسکین درد ، انعطاف پذیری و تحرک را بهبود بخشد.

سایر روشهای درمانی سیاتیک چیست؟

تزریق استروئید در فضای اپیدورال یک گزینه رایج برای درمان بسیاری از انواع درد پا و کمر هستند. این درمان شامل تزریق داروی استروئیدی و بی حس کننده موضعی به طور مستقیم به فضای اپیدورال شماست که ریشه های عصبی و نخاع شما را احاطه کرده است.

اگرچه بیشتر افراد پس از جراحی سیاتیک تا 90 درصد سطح درد خود را بهبود می‌بخشند، هیچ پزشکی نمی‌تواند این را تضمین کند. ممکن است بعد از جراحی همچنان بی حسی وجود داشته باشد و همیشه احتمال بازگشت سیاتیک در مهره دیگری وجود دارد.

بسته به نوع جراحی سیاتیک، بیشتر افراد روز بعد پیاده روی می کنند و بهبودی کامل معمولاً دو تا چهار هفته طول می کشد. جراحی کم تهاجمی معمولاً به معنای بهبودی سریع‌تر است، اما اگر جراحی شامل بیش از یک مهره یا دیسک باشد، ممکن است بهبودی کمر شما بیشتر طول بکشد.

نکات پایانی

سیاتیک می تواند بسیار دردناک باشد و کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. می تواند فعالیت های روزمره زندگی را چالش برانگیزتر کند. خوشبختانه، گزینه های درمانی غیر جراحی وجود دارد که می تواند به کاهش درد و کاهش علائم شما کمک کند. شما باید با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید کدام گزینه های درمانی برای علائم و موقعیت شخصی شما مناسب هستند.

در بیشتر مواقع، سیاتیک خفیف ظرف 4 تا 6 هفته از بین می رود. اما باید با شروع علائم با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که با سیاتیک سر و کار دارید. اگر به یک متخصص پزشکی مراجعه کنید اگر:

  • درد شما به تدریج بدتر می شود.
  • علائم شما پس از یک آسیب ناگهانی شروع می شود.
  • درد شدید، ضعف عضلانی یا بی حسی دارید.
  • کنترل مثانه یا روده خود را از دست می دهید.
  • علائم بیش از 6 هفته طول می کشد.
  • درد در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می کند.

برخی افراد دردی دارند که ممکن است بیشتر از حد ​​طول بکشد. برای جلوگیری از عود سیاتیک، سعی کنید هنگام بلند کردن کمر خود را خم نکنید. همچنین ایده خوبی است که ورزش منظم و رژیم غذایی متعادل را در نظر بگیرید.

 

کلمات مرتبط :

سیاتیک چیست؟ – درمان درد سیاتیک – فیزیوتراپی برای سیاتیک – فیزیوتراپی ستون فقرات – بهترین درمان سیاتیک – فیزیوتراپی در خیابان شریعتی – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در شمال تهران – دکتر فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در پاسداران

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل عضلانی، فتق دیسک یا حتی استرس باشد. صرف نظر از علت، درد می تواند ناتوان کننده باشد…

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ