فیزیوتراپی اسکولیوز موثرترین و بهترین راهکار توانبخشی و درمان غیرجراحی این اختلال است که در بسیاری از موارد با موفقیت همراه است.
انحراف جانبی ستون فقرات یا اسکولیوز یکی از اختلالات شایع ستون فقرات است.
ستون فقرات این افراد دارای انحنای غیر طبیعی بوده و انحنای جانبی به سمت راست یا چپ دارد.
در صورتی که این بیماری به دلایل مادرزادی در هنگام تولد وجود داشته باشد اسکولیوز مادرزادی نامیده می شود که نیازمند درمان با فیزیوتراپی اسکولیوز است.
قرار گرفتن بدن در حالت مایل و غیر مستقیم و دردهای عضلانی بخصوص کمردرد از رایج ترین عوارض ناشی از اسکولیوز هستند که بسیاری از مبتلایان از آن ها شکایت می کنند.
انجام تمرینات اصلاحی و فیزیوتراپی در موارد خفیف اسکولیوز اغلب با موفقیت همراه بوده و نیاز به انجام جراحی را از بین می برد.
فیزیوتراپیست با تجویز تمرینات ورزشی و حرکات اصلاحی سعی در بهبود این ناهنجاری و کمک به بهبود وضعیت فرد بیمار دارد.
تصویر برداری با اشعه ایکس برای تشخیص این ناهنجاری و شدت انحراف ستون فقرات به پزشک و متخصص فیزیوتراپی کمک می کند.
متخصص فیزیوتراپی ابتدا بطور دقیق ستون فقرات بیمار را بررسی و بر اساس شرایط وی و میزان انحراف ورزش و حرکات اصلاحی مناسب فیزیوتراپی اسکولیوز را تجویز می کند.
استفاده از ارترز های مخصوص اسکولیوز نیز که توسط متخصص ارتوپدی فنی آماده می شود می تواند به اصلاح ناهنجاری ستون فقرات کمک کند.
اگرچه فیزیوتراپی در درمان این ناهنجاری بسیار کمک کننده است اما وارد شدید انحراف ستون فقرات ابتدا نیازمند جراحی و پس از آن توانبخشی با فیزیوتراپی اسکولیوزهستند.
فیزیوتراپی پس از جراحی نقش موثری در کاهش عوارض جراحی و کاهش دوران نقاهت دارد.
دلایل اسکولیوز
- ناهنجاری های مادرزادی مانند بدشکلی استخوان ها حین رشد
- بیماری هایی مانند فلج مغزی ، میلومننگوسل و …
- دیستروفی عضلانی
- راشیتیسم یا نرمی استخوان
- شکستگی ها و دررفتگی های مفاصل ستون فقرات
- عادات حرکتی غلط
تمرینات فیزیوتراپی اسکولیوز
در این جا به برخی تمرینات و حرکات اصلاحی که برای مبتلایان به این ناهنجاری مناسب است اشاره کرده ایم ، لازم بذکر است که قبل از انجام این تمرینات ضروری است که با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.
تمرینات فیزیوتراپی اسکولیوز را می توانید پس از مشورت با فیزیوتراپیست خود در منزل انجام دهید ، یا از خدمات فیزیوتراپی در منزل ما بهره شوید.
- در حالت چهار زانو دست ها را پشت سر گرفته و سعی کنید با آرنج یک دست خود زانوی سمت مخالف را لمس کنید.
- در حالت چهار زانو، سر خود را پایین آورده و به زمین برسانید.
- در حالت چهار زانو، پشت خود را به دیوار تکیه داده و تاحد ممکن صاف نگه دارید ، سپس یک توپ را بالای سر خود برده و تا حد امکان آن را بالا برده و پس از چند ثانیه پایین بیاورید.
- در حالی که به روی شکم روی زمین دراز کشیده اید به گونه ای که کف دست ها بر روی زمین باشد، شکم را اندکی به سمت بالا آورده، سپس استخوان کتفها را به یکدیگر فشرده و سر و شانههای خود را کمی از سطح زمین بالا بیاورید.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در منزل توسط خانم – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در نظام آباد – فیزیوتراپی در تهرانپارس – فیزیوتراپی در میدان رسالت