فیزیوتراپی تنفسی چیست؟

  1. خانه
  2. روش های درمانی
  3. فیزیوتراپی تنفسی چیست؟
فیزیوتراپی تنفسی چیست؟

فیزیوتراپی تنفسی چیست؟

فیزیوتراپی تنفسی یا همان قفسه سینه اصطلاح گسترده‌ای است که شامل تکنیک‌های درمانی فیزیوتراپی است که به حذف ترشحات و بهبود پاکسازی راه هوایی کمک می‌کند و در نتیجه به بهبود کارایی تنفسی کمک می‌کند. فیزیوتراپی قفسه سینه اصطلاحی است برای گروهی از درمان‌هایی که برای از بین بردن ترشحات طراحی شده‌اند، بنابراین به کاهش کار تنفس، ترویج انبساط ریه‌ها و جلوگیری از فروپاشی ریه‌ها کمک می‌کنند.

فیزیوتراپی در درجه اول به توسعه، حفظ و بازیابی حداکثر حرکت و توانایی عملکردی فرد می پردازد. این شامل معاینه ، ارزیابی، تشخیص، پیش آگهی ، برنامه ریزی درمان، مداخله ، درمان و معاینه مجدد است.

چارچوب مفهومی که اغلب توسط فیزیوتراپیست ها استفاده می شود، طبقه بندی بین المللی عملکرد است. هدف اصلی این طبقه بندی افزایش مشارکت بیمار در زندگی روزمره است. در بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی، فیزیوتراپی شامل فیزیوتراپی قفسه سینه یا پاکسازی ترشحات و تمرینات تنفسی است، اما محدود به آن نمی شود. در سال‌های اخیر، پایه شواهد برای استفاده از فیزیوتراپی در قالب تمرینات ورزشی در بسیاری از زمینه‌ها، از مراقبت‌های ویژه تا شرایط مزمن تنفسی، افزایش یافته است.

خدمات فیزیوتراپی تنفسی را می توان در تمام سنین و در تمام مراحل بیماری، از تشخیص زودهنگام، تا بیماری مزمن، تا دوره های حاد و مراقبت در مرحله پایانی، مورد استفاده قرار داد. به این ترتیب، فیزیوتراپیست ها نقش مشخص و مشخصی در اکثر مسیرهای مراقبت بالینی دارند. نقش فیزیوتراپیست در مراقبت از بیمار شامل ارزیابی، مشاوره، آموزش و مداخله عملی است. به طور سنتی، فیزیوتراپیست های تنفسی به حرکت و حذف ترشحات کمک می کنند. با این حال، این تنها یکی از مشکلات بسیاری است که فیزیوتراپیست ها می توانند به آن رسیدگی کنند. هدف آنها این است:

اهداف فیزیوتراپی تنفسی چیست؟

  • حفظ یا بهبود تحمل ورزش
  • بهبود توانایی های عملکردی (یعنی انجام وظایف روزانه)
  • حفظ و بهبود فعالیت بدنی، مربیگری بیماران در جهت بهبود رفتار سالم
  • کاهش تنگی نفس و کار تنفس
  • بهبود کارایی تهویه
  • کمک به دفع ترشحات (سرفه کردن مخاط)
  • بهبود دانش و درک از سیستم تنفسی و عملکرد آن
  • کاهش درد (قفسه سینه)

فیزیوتراپیست هایی که در درمان بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی تخصص دارند، سابقه ای در فیزیولوژی تنفسی، ورزش و فیزیولوژی عضلات، تمرینات ورزشی و اصول تغییر رفتار دارند. تخصص های فرعی بیشتر ممکن است شامل تخصص خاصی در تهویه مکانیکی، تحویل آئروسل و توانبخشی ریوی باشد.

یک فیزیوتراپیست باید با هدف تمرین مبتنی بر شواهد به اهداف فوق دست یابد، یعنی باید مؤثرترین مداخله را بر اساس شواهد بداند و این دانش و کاربرد آن را با قضاوت بالینی و ترجیح بیمار ادغام کند. اخیراً دستورالعمل‌های درمانی مبتنی بر شواهد، نقش فیزیوتراپی را در درمان بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی خلاصه و تأیید کرده‌اند. تماس بیمار با فیزیوتراپیست اغلب مکرر و طولانی است. این بدان معناست که فیزیوتراپیست در موقعیت ایده آلی قرار دارد تا به تسکین اضطراب، افزایش اعتماد به نفس و ارائه اطلاعات یا توصیه های مناسب کمک کند.

فیزیوتراپی معمولاً با ارزیابی جامع عملکرد تنفسی، الگوی تنفس، عملکرد عضلات تنفسی و ظرفیت ورزش بیمار شروع می شود. ارزیابی عملکرد ماهیچه‌های اسکلتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا این یک مانع اصلی برای عملکرد طبیعی در بسیاری از بیماران تنفسی است. بر اساس این اطلاعات، یک طرح درمانی مبتنی بر شواهد ایجاد می شود.

تجهیزات ورزشی برای مدت طولانی در برنامه های توانبخشی ریوی استفاده می شود. با این حال، فیزیوتراپیست ها همچنین ممکن است از اکسیژن مکمل، تهویه مکانیکی غیرتهاجمی، روش های تمرینی پیچیده یا تحریک الکتریکی عصبی عضلانی برای افزایش اثربخشی تمرین ورزشی در بیماران تنفسی استفاده کنند. یکی از تکنیک های تخصصی به طور خاص، تمرین ویژه عضلات دمی با استفاده از تنفس مقاومتی است که برای کاهش تنگی نفس در بیماران مبتلا به ضعف عضلات دمی استفاده می شود.

فیزیوتراپیست ها اعضای مهم تیم بالینی در بخش های مراقبت های ویژه، بخش های تنفسی، کلینیک های سرپایی و خدمات مراقبت های تسکینی هستند. نقش متخصصان فیزیوتراپی تنفسی در حال گسترش است زیرا خدمات بهداشتی بر مدیریت بیماری های مزمن و حفظ استقلال و عملکرد بیمار تأکید می کنند: در صورت لزوم، با ظهور مراکز اقامتی و بیمارستانی در منزل، بیماران به طور فزاینده ای در مراقبت های اولیه مدیریت می شوند. خدمات.

فیزیوتراپیست ها مانند همکاران خود در سایر حرفه ها باید مشارکت بیشتری در مقابله با رفتارهای ناسالم (سیگار کشیدن، عدم تحرک) در تمام جنبه های مراقبت های بهداشتی داشته باشند. اطمینان از کسب این مهارت ها یک هدف آموزشی مهم در سال های آینده است.

فیزیوتراپی تنفسی یک حوزه تخصصی از فیزیوتراپی است که به افراد مبتلا به بیماری ریوی کمک می کند تا عملکرد ریه و تحمل ورزش خود را به حداکثر و حفظ کنند.

تکنیک‌های تنفسی ویژه برای کمک به بهبود حذف خلط اضافی از ریه‌ها (خلاصه راه هوایی) استفاده می‌شود. چندین زمینه وجود دارد که فیزیوتراپیست تنفسی ممکن است بتواند به پاکسازی راه هوایی کمک کند، از جمله:

  • برونشکتازی
  • COPD
  • فیبروز سیستیک
  • عفونت قفسه سینه

فیزیوتراپیست شما یک ارزیابی جامع از سیستم تنفسی، الگوی تنفس، سلامت عمومی و نیازهای پاکسازی راه هوایی شما انجام خواهد داد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی تنفسی چیست؟ – فواید فیزیوتراپی تنفسی – فیزیوتراپی در منزل نارمک – فیزیوتراپی در منزل تهرانپارس

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل عضلانی، فتق دیسک یا حتی استرس باشد. صرف نظر از علت، درد می تواند ناتوان کننده باشد…

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ