فیزیوتراپی در بیماران سکته مغزی

فیزیوتراپی در بیماران سکته مغزی

فیزیوتراپی در بیماران سکته مغزی برای بازیابی توانایی های از دست رفته ، تقویت توانایی های موجود و بهبود شرایط جسمانی از اهمیت بالایی برخوردار است.

یک فیزیوتراپیست با آموزش در زمینه تخصصی مغز و اعصاب می تواند به شما در بهبود سکته مغزی کمک کند. توانبخشی سکته مغزی شامل یک رویکرد درمانی خاص و فردی است که متناسب با نیازهای هر بیمار است.

سکته مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون به ناحیه‌ای از مغز متوقف می‌شود و منجر به آسیب سلولی در آن ناحیه می‌شود. دو نوع سکته مغزی وجود دارد: ایسکمیک و خونریزی دهنده. در سکته های مغزی ایسکمیک، جریان خون با لخته شدن یا انسداد در رگ های خونی مغز شما متوقف می شود. در سکته های هموراژیک، فشار خون بالا باعث باز شدن شریان های ضعیف شده و منجر به وقفه در جریان خون به مغز می شود.

بهبودی می تواند تا حد زیادی به محل و نوع سکته مغزی شما بستگی داشته باشد. در مرکز فیزیوتراپی در بیماران سکته مغزی در شریعتی، ما یک ارزیابی کامل حسی-حرکتی و عملکردی را تکمیل می کنیم که کل بدن را در بر می گیرد، سپس اهدافی را با بیمار تعیین می کنیم که واقع بینانه و حساس به زمان باشد. ما همچنین در تلاش هستیم تا مراقبان و خانواده را درگیر کنیم تا به بیمار در رسیدن به اهداف خود در خانه کمک کنیم.

فیزیوتراپی می تواند به شما کمک کند تا قدرت خود را بازیابی کنید.

علائم خفیف تا شدید مشکلات پس از سکته مغزی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ضعف عضلانی یا کندی حرکت در بازو و پا، تنه، صورت و زبان. تغییر در سفتی عضلات. تعادل ضعیف. کاهش هماهنگی. اختلال حسی. اختلال بینایی. تغییر در رفتار

برخی از عوامل خطر سکته مغزی عبارتند از بیماری قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، سیگار کشیدن و عدم ورزش.

تشخیص علائم سکته مغزی در زمان مناسب و اقدام فوری بر روی آنها بسیار مهم است.

هیچ کس هرگز پیش بینی نمی کند که سکته مغزی چه عواقبی را در پی دارد. بیمار ممکن است با مسائلی مانند فلج، درد شانه، مشکل در راه رفتن، مشکلات تعادلی و سفت شدن بازوها مواجه شود.

جدول زمانی درمان سکته مغزی ممکن است بسته به شدت سکته مغزی بیمار متفاوت باشد. توانبخشی با فیزیوتراپی ، کاردرمانی و گفتاردرمانی یکی از عناصر کلیدی بهبودی پس از سکته مغزی در نظر گرفته می شود. مهم است که بدانید هر سکته مغزی متفاوت است و روند بهبودی برای هر بیمار منحصر به فرد است.

فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی چگونه به بازیابی قدرت کمک می کند؟

توانبخشی فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی می تواند به آنها کمک کند تا قدرت از دست رفته را بازیابند، عودهای سکته مغزی را کنترل کنند و کیفیت کلی زندگی بیمار را بهبود بخشند.

نقش فیزیوتراپی در درمان بیمار سکته مغزی بسیار زیاد است و فیزیوتراپیست ها بخشی جدایی ناپذیر از تیم مراقبت چند رشته ای سکته مغزی را تشکیل می دهند.

تمرکز اصلی جلسات توانبخشی تقویت عضلات، اندام ها و فعال کردن مجدد حرکت است. زمانی که فردی دچار سکته می شود، تعادل و وضعیت بدن او به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.

فیزیوتراپی در بیماران سکته مغزی

استحکام و قدرت
اغلب پس از سکته مغزی، ضعف یک طرفه در اندام فوقانی و تحتانی شایع است. یک فیزیوتراپیست می تواند به ارزیابی سطح فعلی بهبود حرکتی شما کمک کند و استراتژی های درمانی مناسب را برای تسهیل بازگشت حرکت طبیعی ارائه دهد.

تحمل
چه از خود سکته مغزی، چه از عدم استفاده به دلیل بستری شدن در بیمارستان، کاهش استقامت اغلب در مراجعینی که پس از سکته بهبود می یابند گزارش می شود. فیزیوتراپیست ها سطح هوازی فعلی شما را ارزیابی می کنند و با توجه به اهداف شما و هر شرایط دیگری که ممکن است بر استقامت شما تأثیر بگذارد، یک برنامه تهویه ای ایجاد می کنند که به بهترین وجه نیازهای شما را برآورده می کند.

تعادل
تعادل تحت تأثیر چندین مؤلفه مختلف از جمله بینایی، قدرت، حس و سیستم دهلیزی قرار می گیرد. تمام این نواحی ممکن است تحت تأثیر سکته مغزی قرار گیرند. متخصص فیزیوتراپی در بیماران سکته مغزی می تواند به تعیین سیستم هایی که تحت تأثیر قرار گرفته اند کمک کند و درمان مناسب را بر اساس مناطق مورد نیاز در نظر بگیرد.

تحرک
فیزیوتراپیست شما به شما کمک خواهد کرد تا هنگام حرکت در محیط خود استقلال خود را بهینه کنید. این می تواند شامل هر چیزی باشد، از جابجایی ایمن از ویلچر به تخت، استفاده از وسایل کمک حرکتی مختلف برای یافتن وسیله ای که برای شما مناسب است، یا راه رفتن ایمن و مستقل در جامعه شما. فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا راه هایی را برای بهینه سازی کیفیت و کارایی در نحوه حرکت و راه رفتن خود بیابید.

آموزش
یک فیزیوتراپیست به شما آموزش هایی در مورد چگونگی ایجاد و حفظ یک سبک زندگی سالم ارائه می دهد که شامل ورزش، رفتارهای سالم و مدیریت استرس می شود.

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

بهبودی سکته مغزی پر از نقاط عطف است، برخی موارد کوچک مانند بلند کردن پا به بالا، برخی دیگر بسیار بزرگ هستند، مانند راه رفتن برای اولین بار پس از سکته مغزی. بسته به شدت و نوع سکته، بهبودی ممکن است هفته ها، ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد.

روش‌های متعددی وجود دارد که فیزیوتراپی در منزل می‌تواند به بهبود سریع‌ تر بیماران سکته مغزی کمک کند. پس از سکته مغزی، یک برنامه فیزیوتراپی شش ماهه باید با حداقل یک ساعت تمرین فعال در روز، حداقل پنج روز در هفته تنظیم شود. بیماران باید در اسرع وقت و تا آنجا که ممکن است تمرینات شوند.

در زیر چند روش وجود دارد که فیزیوتراپی می تواند به بهبود قدرت کمک کند.

1. تحرک بافت نرم: برای کمک به تسکین درد

2. تمرین تحرک: برای جلوگیری از عوارضی مانند ترومبوز ورید عمقی (زمانی که لخته های خون رگ را مسدود می کند)، زخم های فشاری و غیره.

3. تحریک الکتریکی عملکردی: به بهبود هدایت عصبی و بهبودی زودهنگام کمک می کند. این همچنین می تواند در بازیابی حرکات و جلوگیری یا کاهش سابلوکساسیون شانه (دررفتگی جزئی شانه) بسیار موثر باشد.

4. حرکات غیرفعال: از سفتی جلوگیری می کند و به جریان خون کمک می کند و در نتیجه آگاهی از اندام ها را بهبود می بخشد.

5. ورزش: ورزش به بهبود دامنه حرکتی، قدرت، هماهنگی و تعادل کمک می کند.

6. آموزش تعادل: به بهبود کنترل تنه و تعادل کمک می کند.

7. کشش ها: به مدیریت اسپاستیسیتی و جلوگیری از انقباض کمک می کنند.

8. دامنه حرکتی و تمرینات تحمل وزن: برای جلوگیری از سفتی یا ضعف شانه و بهبود توانایی تحمل وزن از طریق بازوها.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل برای سکته مغزی – فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل – فیزیوتراپی در منزل برای بیماران – فیزیوتراپی با بیمه تامین اجتماعی – فیزیوتراپی در شریعتی – فیزیوتراپی در ظفر – فیزیوتراپی سکته مغزی

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی تخصصی دیسک کمر

فیزیوتراپی تخصصی دیسک کمر یک راهکار موثر در بهبود دیسک کمر و علائم مرتبط با آن است که در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در شریعتی تهران ارائه می شود. یک هسته قوی پایه و اساس یک ستون فقرات سالم است. عضلات مرکزی ضعیف می توانند فشار بیشتری بر دیسک کمر وارد کنند که منجر به درد…

آرتروز گردن

آرتروز گردن یک بیماری دژنراتیو شایع است که بر ستون فقرات گردنی یا ناحیه گردن تأثیر می گذارد و می تواند منجر به گردن درد شود. با افزایش سن، استخوان‌ها، دیسک‌ها و مفاصل گردن دچار سایش و پارگی می‌شوند که منجر به تجزیه تدریجی غضروف‌ها و سطوح مفصلی می‌شود. آرتروز گردن بسیار شایع است، به…

درمان واژینیسموس

درمان واژینیسموس با روشهای مختلفی از جمله فیزیوتراپی کف لگن انجام می گیرد. واژینیسموس عارضه ای است که بسیاری از زنان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و باعث اسپاسم عضلانی غیرارادی در ناحیه لگن می شود و هر شکلی از نفوذ واژن را دردناک یا غیرممکن می کند. واژینیسموس یک واکنش…

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ