فیزیوتراپی در منزل آرتروز زانو

  1. خانه
  2. بیماری های ارتوپدی
  3. آرتروز زانو
  4. فیزیوتراپی در منزل آرتروز زانو
فیزیوتراپی در منزل آرتروز زانو

فیزیوتراپی در منزل آرتروز زانو

در این مقاله قصد داریم با اهمیت فیزیوتراپی در منزل آرتروز زانو و تمرینات مختلف فیزیوتراپی در منزل جهت درمان بیماران مبتلا به آرتروز زانو صحبت کنیم.

آرتروز زانو چیست؟

آرتروز زانو (استئوآرتریت زانو) که به عنوان بیماری دژنراتیو و تخریبی در مفصل نیز شناخته می شود،معمولا در نتیجه ی ساییدگی و پارگی و از دست دادن پیش رونده غضروف مفصلی زانو است این بیماری در افراد مسن شایع تر است و به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم میشود:

  • آرتروز اولیه:انحطاط مفصلی بدون هیچ علت زمینه ای آشکار و مشخصی میباشد.در راستای پدیده افزایش سن یا اصطلاحا senile رخ میدهد.
  • آرتروز ثانویه:این آرتروز در نتیجه تجمع غیرعادی نیرو در سراسر مفصل و یا عللی همچون آسیب های پس از سانحه و تصادفات یا بیماری های که منجر به غضروف مفصلی غیرطبیعی و التهابی میشوند مانند آرتریت روماتوئید (RA) رخ میدهد.

آرتروز یک اختلال و بیماری دردناک و مزمن مفصلی است که در درجه اول نه تنها زانو بلکه دست ها،لگن و ستون فقرات را نیز درگیر می کند.شدت علائم برای هر فرد متفاوت است و معمولاً به آرامی پیشرفت می کند.

علائم بالینی شایع عبارتند از:

  • دردهای زانو که به تدریج شروع شده و با فعالیت و اعمال مختلف بدتر میشود
  • خشکی،سفتی و تورم در مفصل زانو
  • درد پس از نشستن ها یا استراحت های طولانی مدت
  • کرپیتوس یا صدای غرژ غرژ با حرکت دادن مفصل زانو

درمان آرتروز زانو به چه صورت خواهد بود؟

درمان آرتروز زانو با روش های محافظه کارانه شامل دارودرمانی،فیزیوتراپی در منزل و کلینیک و استفاده از بریس ها و زانوبندها شروع شده و در صورت شکست درمان محافظه کارانه به گزینه های درمانی مرتبط با جراحی می رسد.در حالی که داروها می توانند پیشرفت آرتریت روماتویید و سایر بیماری های التهابی مفصلی را کند کنند،در حال حاضر هیچ عامل تعدیل کننده قطعی بیماری برای درمان آرتروز زانو وجود ندارد.

تمرینات فیزیوتراپی در منزل آرتروز زانو

تمرینات و‌ نرمشهای فیزیوتراپی در منزل آرتروز زانو باید تحت نظارت متخصص فیزیوتراپی در خانه بیمار انجام شود.
چند نمونه از تمرینات فیزیوتراپی در خانه و منزل بیمار را مطرح نموده ایم :

  • تمرین اول فیزیوتراپی در منزل شامل تمرین کشش عضله چهارسرران در منزل است:به این صورت که روی زمین (یا اگر زمین سخت تان است روی تشک) دراز بکشید و زانو را صاف نگه دارید.تا جاییکه ممکن است زانوی آسیب دیده را به آرامی خم کنید (مچ پای خود را تا آنجا که ممکن است به ناحیه تحتانی تنه خود نزدیک کنید).هنگامیکه احساس می کنید کشش در عضله ران به مدت ده ثانیه حفظ شده،سپس به حالت صاف برگردید و دوباره به مدت ده ثانیه نگه دارید.ده بار تکرار کنید.
  • تمرین دوم فیزیوتراپی در منزل شامل این که به پشت دراز کشیده و پاها را صاف نگه دارید و یک حوله رول شده را زیر زانوها قرار دهید.عضله جلوی ران (چهارسرران) را با فشار دادن زانو به حوله سفت کنید.ده ثانیه نگه دارید و سپس بیست ثانیه رها کنید.این روند را ده بار تکرار کنید.
  • تمرین سوم فیزیوتراپی در منزل شامل کشش همسترینگ است (سفت شدن عضلات همسترینگ یک یافته رایج در آرتروز زانو است).راست و صاف ایستاده و پای آسیب دیده خود را روی یک میز یا صندلی قرار دهید.سعی کنید زانوی آسیب دیده را آرام پایین آورده و تا جاییکه ممکن است تحت کشش قرار دهید.ده ثانیه نگه دارید و سپس ده ثانیه رها کنید.این روند را ده بار تکرار کنید.
  • تمرین چهارم فیزیوتراپی در منزل شامل این است که عضلات داخلی ران و عضلات گلوتئال یا باسن منقبض شوند.روی صندلی بنشینید،یک حوله یا توپ بین ران ها قرار دهید،باسن را سفت کرده و عضلات داخل ران را به هم فشار دهید.ده ثانیه نگه دارید.ده بار تکرار کنید.
  • تمرین پنجم فیزیوتراپی در منزل شامل این است که به پشت دراز بکشید،به ساعد تکیه دهید و زانوی پای آسیب دیده صاف باشد و پای آسیب دیده بطور صاف به بالا کشیده شود (برای حفظ تعادل ، زانوی پای غیر آسیب دیده را خم کنید).سپس پای آسیب دیده را چهل تا پنجاه سانتی متر از زمین فاصله دهید و ده ثانیه نگه دارید.ده بار تکرار کنید.
  • تمرین ششم فیزیوتراپی در منزل شامل تقویت عضلات چهارسر است به این شکل که روی صندلی بنشینید و بازوها را جمع کرده.بدون استفاده از بازوها به آرامی از جای خود بلند شوید.سپس به حالت نشیته روی صندلی برگردید(به آرامی دوباره به حالت نشسته بدون استفاده از بازوها بروید).ده بار تکرار کنید.
  • تمرین هفتم فیزیوتراپی در منزل شامل باز هم تقویت عضلات چهارسرران به شکل پایین آمدن از پله یا step down است.پای آسیب دیده را روی یک پله کم ارتفاع ده تا پانزده سانتی متر قرار دهید.با پای خوب (به آهستگی) پا را پایین آورید.چهار تا پنج ثانیه طول می کشد تا مرحله را تکمیل کنید.ده بار تکرار کنید.برای پشتیبانی از خود می توانید یک میله جانبی را بگیرید.
  • تمرین هشتم فیزیوتراپی در منزل شامل باز هم تقویت عضلات چهارسرران به شکل مینی اسکوات با استفاده از صندلی است به این شکل که هر دو زانو را به پایین خم کنید اما پشت و تنه خود را صاف نگه دارید.چمباتمه زدن باید سی تا چهل درجه باشد.ده بار تکرار کنید.
  • تمرینات تکمیلی فیزیوتراپی در منزل
    شنا و دوچرخه سواری ممکن است برای افراد خاصی مناسب باشد زیرا می توان تحرک،قدرت و توانایی هوازی را بدون فشار زیاد بر مفصل افزایش داد.

 

نویسنده مقاله:فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در مطب و‌ منزل (تهران،کرج)
تماس جهت مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات کلیدی مرتبط :

فیزیوتراپی زانو – آرتروز زانو – درمان آرتروز زانو – درمان آرتروز در زانو – تمرینات آرتروز زانو – ورزشهای آرتروز زانو – نرمشهای آرتروز زانو – فیزیوتراپی زانودرد – فیزیوتراپی درد زانو – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در خانه – کلینیک فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در منزل کرج

مقالات بیشتر

درمان گردن درد

درمان گردن درد با فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی یکی از موثرترین روشهای درمانی است که در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی تهران ارائه می شود. گردن درد یک بیماری شایع است که می تواند در اثر عوامل مختلفی مانند وضعیت نامناسب، کشیدگی یا تنش عضلانی، آسیب یا شرایط پزشکی زمینه ای ایجاد شود. علائم…

درمان کمر درد بدون جراحی

درمان کمر درد بدون جراحی با فیزیوتراپی و ورزش در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی تهران ارائه می شود. کمردرد به ناراحتی یا درد احساس شده در پشت اشاره دارد که می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. کمردرد یک بیماری شایع است که می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر…

ماساژ درمانی در کلینیک و منزل

ماساژ درمانی در کلینیک و منزل توسط متخصصان با تجربه ما که تجربه و آشنایی کامل با تکنیک های ماساژ را دارند ارائه می شود. ماساژ درمانی اغلب در فیزیوتراپی به عنوان یک درمان مکمل برای کمک به تسکین درد، کاهش تنش عضلانی، بهبود گردش خون و تقویت آرامش استفاده می شود. این یک تکنیک…

درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی

درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی با فیزیوتراپی و ورزش در بسیاری از بیماران موفقیت آمیز است و نیاز به انجام جراحی های غیرضروری را به حداقل می رساند. تنگی کانال نخاعی یک وضعیت پزشکی است که در آن فضاهای داخل کانال نخاعی که نخاع و اعصاب را در خود جای داده است، باریک می…

بهترین درمان دیسک کمر و سیاتیک

بهترین درمان دیسک کمر و سیاتیک با توجه به شرایط هر بیمار متفاوت است و نمی توان یک روش درمانی واحد را برای تمام افراد در نظر گرفت. فیزیوتراپی به عنوان یکی از موثرترین و بهترین روشهای درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات شناخته می شود که در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی تهران به…

کایروپراکتیک دیسک کمر و گردن با بیمه

کایروپراکتیک دیسک کمر و گردن کایروپراکتیک یک حرفه مراقبت های بهداشتی است که که بر تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات مکانیکی سیستم اسکلتی عضلانی، به ویژه ستون فقرات تمرکز دارد. متخصصان کایروپراکتیک از یک رویکرد عملی برای دستکاری یا تنظیم ستون فقرات با هدف بازگرداندن حرکت مناسب و تراز مهره های ستون فقرات استفاده…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ