فیزیوتراپی در منزل بیمار سکته مغزی

  1. خانه
  2. بیماری های مغز و اعصاب
  3. فیزیوتراپی در منزل بیمار سکته مغزی
فیزیوتراپی در منزل بیمار سکته مغزی

فیزیوتراپی در منزل بیمار سکته مغزی

در این مقاله هدف آن است که با فیزیوتراپی در منزل سکته مغزی و روش های مختلفی که در فیزیوتراپی در منزل بیمار مبتلا به سکته مغزی انجام میشود صحبت کنیم.

سکته مغزی میتواند باعث ضعف یا فلجی در یک طرف بدن انسان شود و مشکلات حرکتی ایجاد کرده و انجام کارهای روزمره را دشوار و گاهی ناممکن کند.فیزیوتراپی در منزل بیماران سکته مغزی و همچنین توانبخشی بیماران سکته مغزی در کلینیک فیزیوتراپی میتواند به شما در یادگیری حرکت کمک کند تا بتوانید فعالیت کنید.این تمرینات فیزیوتراپی در منزل و کلینیک می تواند به شما کمک کند تا حد امکان از دست خود در فعالیتهای روزمره استفاده کنید.برخی از انواع مشکلاتی که با فیزیوتراپی در منزل پس از سکته مغزی درمان می شوند شامل سفتی و اسپاسم عضلات،مشکلات حرکتی و تعادل و درد مفاصل است.

فیزیوتراپی در منزل چگونه می تواند به توانبخشی بیماران سکته مغزی کمک کند؟

فیزیوتراپیست ها اغلب با متخصصان دیگر همکاری می کنند تا در جلسات فیزیوتراپی در منزل و در طیف وسیعی از مشکلات سکته مغزی به شما کمک کنند.ممکن است در کنار جلسات فیزیوتراپی در خانه سکته مغزی،با جلسات کاردرمانی در منزل،گفتاردرمانی در منزل،ویزیت پزشکان،پرستاران و مددکاران اجتماعی به شما کمک شود.به این همکاری مولتی دیسیپلیناری (کار تیمی جهت توانبخشی سکته مغزی) نامیده میشود.برخی از فیزیوتراپیست ها در شرایط ناشی از تغییرات که در مغز رخ میدهد مانند سکته مغزی و سایر بیماری های نورولوژیک مانند آسیب مغزی تخصص دارند.آنها را می توان به عنوان فیزیوتراپیست نورولوژیک یا فیزیوتراپیست سیستم عصبی شناخت.

نوروپلاستیسیتی و بهبودی در جلسات فیزیوتراپی در منزل و کلینیک

پس از رخ دادن سکته مغزی مغز ما نمی تواند سلولهای جدیدی را جایگزین سلولهای آسیب دیده کند اما مغز این توانایی را دارد که سلولهای سالم خود را سازماندهی کرده و آنچه از دست رفته را جبران کند.این را نوروپلاستیسیتی می نامند.این فرآیند را می توان با توانبخشی که پس از سکته مغزی با فیزیوتراپی در منزل و مطب دریافت میکنید هدایت کرد و فیزیوتراپیست شما راهنمایی های تخصصی در مورد چگونگی یادگیری مجدد حرکت و بازیابی عملکرد را در جلسات فیزیوتراپی در منزل یا مرکز ارائه می دهد.

انواع مشکلات حرکتی که با فیزیوتراپی در منزل (خانه) یا مرکز درمان می شوند

سکته مغزی میتواند بر توانایی و قوای شما در حرکت و رفت و آمد به طرق مختلف تأثیر بگذارد. این موضوع شامل موارد زیر است:

  • ضعف یا فلجی در یک طرف
  • تغییرات در حس مانند اندام های سنگین شده،بی حسی و سوزن سوزن شدن و گزگز کردن
  • مشکلات تعادلی
  • درد مفاصل و دررفتگی جزئی مفصلی
  • سفتی عضلانی از نوع اسپاستیسیته

فیزیوتراپی در خانه (منزل) یا کلینیک از چه زمانی می تواند شروع شود؟

از ۲۴ ساعت پس از سکته مغزی طی جلسه فیزیوتراپی در منزل شما تشویق میشوید که تا جایی که می توانید از جای خود بلند شوید،خواه فعالیتهای قبلی شما ادامه یابد یا فقط روی صندلی بنشینید.

در مراحل اولیه،فیزیوتراپی در منزل یا کلینیک فیزیوتراپی بر جلوگیری از عوارض و کمک به بهبود شما متمرکز است.بعدا می تواند به شما کمک کند راه هایی را پیدا کنید تا بتوانید کارهای مهم خود را انجام دهید مانند بلند شدن و بیرون آمدن از رختخواب یا انجام ورزش.

ممکن است در طی فیزیوتراپی در منزل یا مطب از تجهیزات استفاده کنید یا الگوهای حرکتی مختلف را برای تکمیل یک کار پیدا کنید.یک فیزیوتراپیست همچنین در ویزیت فیزیوتراپی در منزل و کلینیک میتواند به شما در تطبیق یک فعالیت یا وظیفه کمک کند تا بتوانید آن را به طور مستقل انجام دهید.

فیزیوتراپی کجا اجرا خواهد شد؟

اگر به دنبال سکته مغزی در بیمارستان بستری شدید،فیزیوتراپی شما در بخش سکته مغزی بیمارستان آغاز میشود.پس از آماده شدن، باید به جلسات فعال تری بروید که ممکن است در یک مرکز توانبخشی یا کلینیک فیزیوتراپی انجام شود.

ممکن است برای ادامه درمان از واحد سکته مغزی به واحد توانبخشی منتقل شوید.در برخی نقاط یک تیم توانبخشی تخصصی از جامعه به شما کمک می کند تا بهبودی خود را در خانه و منزل بصورت فیزیوتراپی در منزل ادامه دهید.مکانهای دیگر یک دوره انتقال بین بیمارستان و خانه را در یک مرکز مراقبتی ​​ارائه می دهند.

اگر بعد از سکته مغزی در بیمارستان نماندید یا در حین بستری به درمانگر مراجعه نکردید،میتوانید فیزیوتراپی در منزل داشته باشید.از پزشک عمومی خود بخواهید تا در صورت بروز هر گونه مشکل به تیم سکته مغزی بیمارستان یا تیم توانبخشی جامعه مراجعه کند و یک فیزیوتراپیست را جهت دریافت فیزیوتراپی در منزل طلب کنید.

بلافاصله پس از سکته مغزی

پس از سکته مغزی،باید در اسرع وقت پس از بستری شدن در بیمارستان توسط فیزیوتراپیست مورد ارزیابی قرار بگیرید.این ارزیابی باید هر گونه مشکل در سلامتی را که قبل از سکته مغزی داشته اید در نظر بگیرد.

فیزیوتراپیست باید مطمئن شود که هر گونه مشکل حرکتی در ابتدا مشخص شده است به طوری که می توان مراقبت هایی را ترتیب داد تا هر فرصتی را برای بهبودی خوب در اختیار شما قرار دهد.مراقبت خوب در روزهای اولیه برای جلوگیری از سفتی و خشکی مفاصل یا سفت شدن عضلات مهم است.

یک فیزیوتراپیست در مورد چگونگی راحت بودن در فعالیتها و جابجایی ها و همچنین حرکت در صورت محدود بودن تحرک توصیه می کند.به عنوان مثال نحوه چرخاندن و رولینگ یا نشستن و بیرون آمدن از رختخواب.فیزیوتراپیست ها می توانند در مورد زمان و چگونگی برخاستن و راه اندازی و همچنین از وسایلی کمکی همچون عصا به شما کمک کنند.

اگر فلج یک طرفه دارید،پوزیشن صحیح برای جلوگیری از اسپاستیسیته یا آسیب مهم است.اگر قادر به حرکت نیستید به یک تشک مخصوص نیاز دارید و پرستاران ممکن است به شما در تغییر پوزیشن در فواصل منظم (معمولاً هر دو ساعت) برای جلوگیری از زخم های فشاری کمک کنند.

اگر قادر به حرکت نیستید ممکن است فیزیوتراپی قفسه سینه برای شفاف نگه داشتن و سالم حفظ کردن ریه ها انجام شود.در صورت امکان روی صندلی بنشینید زیرا این کار به جلوگیری از لخته شدن خون در پاها،بهبود تنفس و بهبودی کلی شما کمک میکند.

اهمیت فیزیوتراپی در منزل بیمار سکته مغزی

هرچه فیزیوتراپی در منزل بیشتری داشته باشید و بعد از سکته مغزی فعالیت بیشتری بکار بگیرید بهتر است.

دستورالعمل ها توصیه می کنند که شما باید حداقل ۶۰ دقیقه فیزیوتراپی در منزل را تا زمانی که به آن نیاز دارید دریافت کنید.هنگامی که از نظر پزشکی و فیزیوتراپی پایدار شدید هدف این است که فیزیوتراپی در منزل شما را به حرکت درآورده و تا آنجا که می توانید برای خودتان کار کنید.

بسته به میزان توانایی شما،این تمرینات فیزیوتراپی در منزل ممکن است شامل حرکاتی در اطراف تخت شما،سپس از تخت به صندلی باشد.همچنین می تواند شامل تمرینات فیزیوتراپی در منزل تعادلی ایستاده و راه رفتن با و بدون کمک باشد.

برای بسیاری از افراد این یک روند تدریجی است و مهم است که هر مرحله را به درستی انجام دهید تا ایمن باشید و اعتماد به نفس خود را به دست آورید.

مهم است که هر چه با تمرینات فیزیوتراپی در منزل زودتر از تخت بلند شوید حتی اگر این فقط برای نشستن روی صندلی باشد.

فیزیوتراپی در منزل به تعادل شما کمک میکند،به تنفس و مراقبت از پوست نیز کمک میکند و از لخته شدن خون در پاها جلوگیری میکند.

فیزیوتراپیست بهترین نوع صندلی و موقعیت را برای شما توصیه می کند.آنها میتوانند نحوه استفاده از بالشتک ها را برای حمایت از شما به ویژه برای اندام فوقانی ضعیف توصیه کنند.

اگر نمی توانید بایستید فیزیوتراپیست از وسایل کمکی برای کمک به روی پا شدن شما استفاده می کند.این اقدام در جلسات فیزیوتراپی در منزل شما این فرصت را میدهد که وزن خود را تحمل کنید و عضلات تنه،لگن و پاها را به کار تشویق کنید.در صورت نیاز به زمان برای بازیابی قدرت و استقامت در طی فیزیوتراپی در منزل ممکن است درمانگر شما را تشویق نکند که بلافاصله راه بروید.

در طول فیزیوتراپی در منزل ممکن است تمریناتی را برای تقویت عضلات ضعیف و تقویت استقامت انجام دهید.تمرینات کششی فیزیوتراپی در منزل میتواند سفتی عضلات و مفاصل را کاهش دهد.همچنین ممکن است بر روی مهارت های خاصی در جلسه فیزیوتراپی در منزل کار کنید که برای بهبود آنها نیاز دارید.

به عنوان مثال اگر برای حفظ تعادل خود با مشکل روبرو هستید ممکن است از شما خواسته شود که زیاد بایستید.اگر در بلند کردن بازوی خود با مشکل روبرو هستید باید فعالیت هایی را انجام دهید که باعث می شود بازوی خود را بلند کرده و از آن استفاده کنید.

اگر در راه رفتن مشکل دارید باید تا حد ممکن پیاده روی کنید.روشهای زیادی برای تمرین در طی کلاس های فیزیوتراپی در منزل وجود دارد.ممکن است به صورت تک به تک با فیزیوتراپیست کار کنید به ویژه در مورد وظایف و حرکاتی که یاد می گیرید انجام دهید.همچنین ممکن است با یک دستیار فیزیوتراپی یا به صورت گروهی در یک مکان معین شده کار کنید.

نویسنده مقاله: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در کلینیک و‌ منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

کلمات کلیدی مرتبط :

فیزیوتراپی بیمار سکته مغزی در منزل – فیزیوتراپی در منزل بیمار سکته مغزی – فیزیوتراپی سکته مغزی در خانه – دکتر فیزیوتراپی – متخصص فیزیوتراپی سکته مغزی – فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل – دکتر متخصص فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در منزل سکته مغزی – پزشک متخصص فیزیوتراپی – دکتر فیزیوتراپ – متخصص فیزیوتراپی سکته مغزی – دکتر فیزیوتراپیست – دکتر طب فیزیکی – دکتر متخصص طب فیزیکی و توانبخشی – متخصص توانبخشی – دکتر توانبخشی – متخصص توانبخشی در منزل – دکتر طب فیزیکی و توانبخشی – کاردرمانی در منزل – گفتاردرمانی در منزل – توانبخشی سکته مغزی در منزل – توانبخشی در منزل – توانبخشی در خانه

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل عضلانی، فتق دیسک یا حتی استرس باشد. صرف نظر از علت، درد می تواند ناتوان کننده باشد…

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ