فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی

  1. خانه
  2. معرفی رشته های توانبخشی
  3. فیزیوتراپی
  4. فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی
فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی

فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی برای کمک به بهبود مهارت های حرکتی و جلوگیری از تشدید مشکلات حرکتی ضروری است.

فیزیوتراپی اغلب اولین قدم در درمان فلج مغزی است. فیزیوتراپی فلج مغزی از تمرینات قدرتی و انعطاف پذیری، درمان حرارتی، ماساژ و تجهیزات ویژه برای استقلال بیشتر کودکان فلج مغزی استفاده می کند.

میزان کمک فیزیوتراپی به شدت و نوع هر مورد فلج مغزی بستگی دارد. کودکان مبتلا به موارد خفیف CP ممکن است برای درمان بیماری خود فقط به فیزیوتراپی نیاز داشته باشند. در موارد شدیدتر، ممکن است در کنار سایر درمان ها یا داروها استفاده شود. شروع هر چه زودتر فیزیوتراپی معمولاً بهترین شانس را برای بهبودی به کودکان می دهد.

فواید فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی

فیزیوتراپی مزایای زیادی دارد، از بهبود تحرک گرفته تا جلوگیری از مشکلات آینده مانند انقباضات و دررفتگی مفاصل با قوی و انعطاف پذیر نگه داشتن بدن. بسیاری از کودکان مبتلا به CP سطح خوداتکایی خود را از طریق فیزیوتراپی افزایش می دهند.

هدف اصلی فیزیوتراپی آسان‌تر کردن حرکات روزمره برای کودکان فلج مغزی است.

فیزیوتراپی می تواند بهبود بخشد:

  • هماهنگی
  • تعادل
  • استحکام – قدرت
  • انعطاف پذیری
  • تحمل
  • مدیریت درد
  • وضعیت بدن
  • راه رفتن
  • سلامت کلی

انواع تمرینات مورد استفاده متفاوت است و برای هر نوع فلج مغزی فواید خاصی دارد.

برخی از مزایای فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی عبارتند از:

اسپاستیک – فیزیوتراپی می تواند تنش عضلانی و حرکات تند و ناگهانی مرتبط با فلج مغزی اسپاستیک را کاهش دهد. ورزش هایی مانند کشش حتی می توانند سفتی را در طول زمان تسکین دهند.

آتاکسیک – تمریناتی وجود دارد که می تواند مشکلات تعادلی را که افراد مبتلا به فلج مغزی آتاکسیک با آن مواجه هستند بهبود بخشد.

آتتوئید – افراد مبتلا به فلج مغزی آتتوید از فیزیوتراپی برای افزایش تون عضلانی و کنترل بیشتر بر حرکات خود استفاده می کنند.

متخصص فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی نیز درمان را بر اساس محل مشکلات حرکتی انجام می دهند. مشکلات حرکتی در کودکان مبتلا به فلج مغزی می تواند به نیمی از بدن (همی پلژی)، پاها (دو پلژی) یا در نیم تنه و هر چهار اندام (چهار پلژی) محدود شود. درمانگران تمرینات و روتین های ویژه ای را برای همی پلژی، دو پلژی و چهار پلژی تجویز می کنند که ممکن است به کودک در بازیابی حرکت در ناحیه آسیب دیده در طول زمان کمک کند.

فیزیوتراپی همچنین می‌تواند طیف وسیعی از مشکلات دیگر را که کودکان مبتلا به سی پی تجربه می‌کنند درمان کند، از جمله:

  • اسکولیوز – یک انحنای غیر طبیعی در ستون فقرات، که در 30 درصد از کودکان مبتلا به فلج مغزی شایع است.
  • کیفوز قفسه سینه – انحنای ستون فقرات بالایی که آن را به سمت جلو خم می کند
  • لوردوز کمری – انقباض قسمت تحتانی ستون فقرات
  • شیب لگن – بیرون زدگی لگن در جلو یا عقب
  • چرخش لگن – انقباض افقی لگن
  • انحراف لگن – انقباض لگن در زاویه
  • بدشکلی زانو – زانوهای غیر طبیعی صاف یا خم شده که ممکن است ناشی از ناهنجاری های لگنی باشد.
  • تاندون آشیل کوتاه شده – یک تاندون کوتاه شده که باعث مشکلاتی در راه رفتن و ایستادن می شود
  • ناهنجاری های دست و مچ – خم شدن غیر طبیعی در دست و مچ دست که از رشد مهارت های حرکتی ظریف جلوگیری می کند.

فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی برای هر کودک مبتلا به فلج مغزی متفاوت است. ابتدا، درمانگر باید مشکلات حرکتی کودک را ارزیابی کند تا یک برنامه درمانی ایجاد کند. سپس، به طور کلی، ترکیبی از تمرینات، تکنیک های شل کننده عضلات و تجهیزات ویژه برای بهبود حرکت استفاده می شود. درجه ای که فیزیوتراپی می تواند مشکلات خاص کودک را بهبود بخشد به شدت بیماری بستگی دارد.

تمرینات فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی

تمرینات فلج مغزی برای درمان تون عضلانی بالا یا پایین انجام می شود. تون عضلانی بالا باعث سفتی و اسپاسم می شود، در حالی که تون عضلانی پایین باعث انعطاف و ضعف بیش از حد می شود.

بهبود تون عضلانی
تمرینات انعطاف پذیری و ماساژ اغلب برای کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک استفاده می شود. این تمرینات نه تنها به بهبود تحرک کمک می کند، بلکه می تواند از انقباض دردناک عضلانی که می تواند به اصلاح جراحی نیاز داشته باشد نیز جلوگیری کند. تمرینات قدرتی برای افزایش تون عضلانی در کودکان مبتلا به فلج مغزی آتتوئید استفاده می شود.

کمک به وضعیت و راه رفتن
همچنین از تمرینات ویژه برای کمک به راه رفتن، وضعیت بدن، حرکات انتقالی و اختلالات حسی مانند لمس و تعادل استفاده می شود. وضعیت بدن از طریق تمریناتی که بر نشستن، زانو زدن و ایستادن تأکید دارند، بهبود می یابد. حرکات انتقالی، حرکاتی هستند که توسط نوزادان استفاده می‌شود که منجر به راه رفتن می‌شود، مانند غلتیدن و نشستن.

تجهیزات
فیزیوتراپیست ها از طیف وسیعی از وسایل کمک حرکتی برای موثرتر کردن درمان استفاده می کنند. بریس‌ها، گچ‌ها، آتل‌ها و درج‌های کفش انواعی از تجهیزات ارتز هستند که برای کمک به راه رفتن، وضعیت قرارگیری و تحرک مفاصل استفاده می‌شوند.

فیزیوتراپی اغلب شامل ابزارهای زیر نیز می شود:

  • توپ های ورزشی
  • نوارهای مقاومت
  • وزنه های آزاد
  • استخرهای شنا
  • بسته های سرد و گرم
  • تحریک الکتریکی عضلات
  • در برخی موارد از تحریک الکتریکی برای بهبود راه رفتن و عملکرد اندام فوقانی استفاده می شود. در این درمان از الکترودهای کوچک برای تحریک عضلات خاص استفاده می شود.

فیزیوتراپی بر اساس سن

با بزرگتر شدن کودکان، نیازهای فیزیوتراپی آنها تغییر می کند. فیزیوتراپیست ها باید درمان ها را در مراحل مختلف توسعه تنظیم و تطبیق دهند. مهم ترین مراحل زمانی است که کودک نوپا است و در سال های اولیه مدرسه است.

کودکان نوپا – درمان برای کودکان نوپا بر زمان بازی تمرکز دارد. کودکان در مراحل اولیه رشد از طریق بازی چیزهای زیادی یاد می‌گیرند و تجربه می‌کنند، که آن را به یکی از جنبه‌های مهم درمان اولیه تبدیل می‌کند. کودکان نوپا مبتلا به CP اغلب تمایلی به لمس صورت خود یا انجام برخی حرکات لازم برای یادگیری و رشد فیزیکی ندارند. یک درمانگر می تواند به کودکان کمک کند تا بر این بی میلی غلبه کنند.

کودکان خردسال – در سنین مدرسه، تقریباً در سنین 5 تا 12 سال، کودکان مبتلا به فلج مغزی مشکلات حرکتی جدیدی را تجربه می کنند که بخشی از آن به این دلیل است که بدن آنها در حال رشد است. فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی می تواند به رشد کودکان به گونه ای کمک کند که برای عملکرد حرکتی آنها مفید باشد. در این سنین بیشتر از ورزش و ارتز استفاده می شود. درمان همچنین به القای عادات سالم و ذهنیت فعال کمک می کند.

والدینی که به دنبال درمانگر هستند باید فردی را پیدا کنند که تجربه درمان کودکان فلج مغزی را داشته باشد. فیزیوتراپیست هایی که تجربه درمان CP را دارند نیازهای منحصر به فرد این کودکان را درک می کنند و می توانند یک رژیم درمانی فردی را تنظیم کنند.

فیزیوتراپیست ها از مشاهده و یک سری تست های استاندارد برای اندازه گیری عملکرد حرکتی استفاده می کنند. آنها به دنبال وضعیت ها و حرکات خاصی هستند که می توانند اصلاح شوند و یک برنامه فیزیوتراپی برای کودک شما ایجاد کنند. پیدا کردن فیزیوتراپیست که تجربه درمان کودکان فلج مغزی را داشته باشد، دشوار است. 

 

نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در منزل و کلینیک (تهران و کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل فلج مغزی – فیزیوتراپی فلج مغزی در منزل – فیزیوتراپی در منزل پس از جراحی – فیزیوتراپی در منزل شمال تهران – فیزیوتراپی زانو – فیزیوتراپی در نارمک – فیزیوتراپی در تهرانپارس – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در منزل غرب تهران – هزینه فیزیوتراپی در منزل -فیزیوتراپی در منزل توسط آقا – فیزیوتراپی در فلکه دوم تهرانپارس – فیزیوتراپی در فلکه سوم تهرانپارس

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل عضلانی، فتق دیسک یا حتی استرس باشد. صرف نظر از علت، درد می تواند ناتوان کننده باشد…

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ