فیزیوتراپی پس از شکستگی استخوان یکی از ارکان مهم برنامه توانبخشی پس از این آسیب حاد است که توسط متخصصان با تجربه ما ارائه می شود.
شکستگی استخوان یکی از آسیب های شایع اسکلتی است و درمان آن در درجه اول شامل بیحرکتی (گچ یا بانداژ) و سپس فیزیوتراپی است.
هنگامی که قسمت شکسته بدن از گچ و باند خارج شد، مهم است که اطمینان حاصل شود که بهبودی شما با درمان فیزیوتراپی کامل شده و نیمه التیام نیافته است.
اغلب اوقات، شکستگی ها به دلیل آسیب ناگهانی ایجاد می شوند که بیش از حد ممکن به استخوان فشار وارد می کند، مانند ضربه مستقیم، سقوط از ارتفاع، تصادفات جاده ای، یا افتادن وزنه بر روی بخشی از استخوان. بدن همچنین ممکن است ناشی از یک ضربه غیرمستقیم، مانند افتادن روی دست کشیده و منجر به شکستگی ترقوه (استخوان ترقوه) باشد.
شکستگی همچنین ممکن است نتیجه برخی شرایط پزشکی باشد که استخوان ها را ضعیف می کند، به عنوان مثال. پوکی استخوان، برخی سرطان ها یا استئومیلیت.
چرا فیزیوتراپی پس از شکستگی استخوان مهم است؟
اکثر شکستگی ها یعنی استخوان های شکسته معمولا در شش هفته بهبود می یابند. اما این فقط نیمی از مشکل است. متأسفانه وقتی استرس کافی برای شکستن استخوان در بدن شما وارد میشود، معمولاً بسیاری از بافتها و ساختارهای نرم دیگر در این فرآیند آسیب دیدهاند. به این موارد استفاده متداول از بیحرکتی در گچ را اضافه کنید، سفتی مفاصل و ضعف عضلانی قابل توجهی خواهید داشت.
این حتی ممکن است بر مفاصلی که به نظر می رسد مرتبط با شکستگی نیستند، تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، شکستگی شانه ممکن است منجر به سفت شدن آرنج یا مچ دست شود، فقط به این دلیل که شانه خود را برای چند هفته در بند نگه داشته اید.
عوامل خطر مرتبط با شکستگی
خطر شکستگی شما تا حدی به سن شما بستگی دارد. شکستگی استخوان در دوران کودکی بسیار شایع است، اگرچه شکستگیهای کودکان معمولاً کمتر از شکستگی در بزرگسالان است. بیشتر استخوان های انسان به طرز شگفت آوری قوی هستند و به طور کلی می توانند در برابر نیروهای نسبتاً قوی مقاومت کنند. با این حال، اگر این نیرو بیش از حد قوی باشد، یا مشکلی در استخوان وجود داشته باشد، ممکن است شکسته شود.
با افزایش سن، استخوانهای شما شکننده میشوند و احتمال شکستگیهای ناشی از زمین خوردن که در جوانی رخ نمیدهد، بیشتر میشود. هر چه سن ما بالاتر می رود، استخوان های ما نیروی کمتری می توانند تحمل کنند.
درمان شکستگی استخوان
یک استخوان شکسته نیاز به مراقبت پزشکی فوری برای بهبودی مناسب و تراز شدن استخوان دارد.
رای درمان شکستگی، بیمار ابتدا توسط یک پزشک مدیریت میشود که در مورد گزینههای مدیریتی تصمیم میگیرد، چه موارد زیر باشد:
محافظه کارانه: مدیریت محافظه کارانه استخوان های شکسته را می توان با بی حرکتی با گچ گیری یا اسپلینت انجام داد
جراحی: مداخله جراحی شامل استفاده از پینها، پیچها یا میلههای فلزی برای نگهداشتن قطعات شکستگی در جای خود است.
توانبخشی با فیزیوتراپی پس از شکستگی استخوان برای بازیابی قدرت و عملکرد عضلانی برای تکمیل درمان شکستگی مورد نیاز است.
البته نوع درمان بر اساس نوع شکستگی متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی، درمان با برداشتن گچ آغاز می شود. تمرینات تقویتی و دامنه حرکتی تهاجمی معمولاً باید تا بهبودی استخوان صبر کنند. فیزیوتراپیست همچنین ممکن است نیاز بیمار به وسایل کمک حرکتی را ارزیابی کند و به شما پیشنهاد و آموزش دهد که از وسایل کمکی در طول بهبودی استفاده کنید. آموزش راه رفتن نیز هر جا که لازم باشد انجام می شود.
چه زمانی باید فیزیوتراپی پس از شکستگی استخوان را شروع کرد؟
فیزیوتراپی اغلب توسط پزشکان برای تسریع روند بهبود پس از تراز شدن استخوان توصیه می شود. تکنیک های درمان دستی فیزیوتراپی، الکتروتراپی، تکنیک ها و تمرینات تحرک مفصلی به تقویت استخوان و بافت اطراف کمک می کند. این فرآیند با تسریع بهبود، کاهش درد و تورم و بهبود دامنه حرکتی به بهبودی بیمار کمک می کند.
فیزیوتراپیست در مراحل مختلف دوره بهبودی مشارکت خواهد داشت.
اگر شکستگی به روش جراحی یا محافظه کارانه مدیریت شده باشد. ممکن است یک فیزیوتراپیست در روزهای اولیه به شما مراجعه کند.
فیزیوتراپیست می تواند در درمان شکستگی به شما کمک کند:
- محدودیت های تحمل وزن را درک کنید
- به شما یاد می دهد که چگونه از وسایل کمکی مانند عصا، عصا یا واکر برای راه رفتن، بالا و پایین رفتن از پله ها استفاده کنید.
- تقویت و استفاده از عضلات سایر اندام ها (که تحت تأثیر شکستگی قرار نمی گیرند) برای تحمل بار قسمت شکسته.
فیزیوتراپی در منزل پس از شکستگی استخوان
فیزیوتراپی در منزل برای افرادی که به دلیل آسیب نمی توانند خانه را ترک کنند اختصاص دارد. فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند در استفاده از دستگاه کمکی خود در محیط خانه خود استاد شوید. همچنین ممکن است برای بهبود استقامت کلی خود و تقویت عضله اطراف شکستگی تمریناتی انجام دهید. در خانه شما، فیزیوتراپیست شما همچنین میتواند محیط خانه شما را ارزیابی کند و توصیههایی برای انجام تنظیمات جزئی ارائه دهد تا به شما امکان میدهد راحت و ایمن در خانه خود حرکت کنید.
اهداف فیزیوتراپی پس از شکستگی استخوان
- کاهش درد (در صورت وجود)،
- افزایش قدرت، تحرک و …
- شما را از نظر عملکردی مستقل کند.
فیزیوتراپی پس از شکستگی استخوان اغلب بر از بین بردن اثرات منفی بی حرکتی متمرکز است. یک فیزیوتراپیست از ترکیبی از تکنیک ها و تجهیزات درمانی برای رفع نگرانی های شما و عوارض پس از شکستگی استخوان استفاده می کند:
- ممکن است از عوامل یا روش های فیزیکی برای کمک به کاهش درد و تورم استفاده شود.
- همچنین ممکن است از تحریک الکتریکی (TENS) برای کمک به بهبود جذب عضلات استفاده شود.
وزنه ها، نوارهای مقاومتی و سایر تجهیزات ممکن است برای بهبود قدرت و تحرک عضلات و مفاصل در داخل و اطراف شکستگی استفاده شوند. - ماساژ اسکار و موبیلیزاسیون می تواند به کاهش چسبندگی اسکار پس از مداخله جراحی کمک کند.
فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در کلینیک و منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸
مقالات مرتبط :