فیزیوتراپی برای توانبخشی سکته مغزی

فیزیوتراپی برای توانبخشی سکته مغزی

فیزیوتراپی برای توانبخشی سکته مغزی در منزل و کلینیک توسط متخصصان ما بر اساس متدهای روز دنیا ارائه می شود.

پس از سکته مغزی، افراد در حرکت کردن، صحبت کردن یا انجام فعالیت های منظم مشکل دارند. در حالی که دارو برای درمان علت اولیه سکته مغزی و گاهی اوقات عوارض ناشی از آن مفید است، فیزیوتراپی می تواند در درازمدت مفید باشد. فیزیوتراپی با شدت بالا که در عرض 24 ساعت پس از سکته شروع می شود می تواند به نتایج بهتری منجر شود.

سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که جریان خون به مغز به دلیل انسداد در شریان (سکته مغزی ایسکمیک) به خطر بیفتد. سکته مغزی همچنین از نشت خون به مغز از یک شریان پاره شده (سکته مغزی هموراژیک) ایجاد می شود.

خون اکسیژن را به مغز می رساند تا به عملکرد صحیح تمام بخش های مغز کمک کند. هنگامی که هر چیزی سطح اکسیژن در مغز را مختل می کند (که باعث کاهش آن به سطوح خطرناک می شود)، سلول های مغز می میرند و بخش هایی از مغز کار نمی کند.

این باعث ایجاد مجموعه ای از علائم می شود که عبارتند از:

  • فلج (معمولاً در سمت آسیب دیده بدن)
  • بی‌حسی در اندام‌ها (دست‌ها، پاها، بازوها یا پاها)
  • مشکل در صحبت کردن و بستن کامل دهان
  • مشکل در بلع و نوشیدن
  • سرگیجه
  • دشواری در تنفس
  • از دست دادن تعادل و هماهنگی
  • غش کردن یا بیهوش شدن
  • سردرد شدید ناگهانی

برخی از عوارض پس از سکته مغزی انتظار می رود. این عوارض می توانند دائمی باشند، اما معمولا پس از دریافت درمان و فیزیوتراپی برای توانبخشی سکته مغزی سریع بهبود می یابند.

به طور معمول، یک بیمار سکته مغزی به دلیل از دست دادن عملکرد عضلانی یک طرف، ظاهری ناهموار در صورت خود حفظ می کند. همچنین ممکن است به دلیل ضعف عضلانی در بلند کردن، ایستادن یا برداشتن اشیاء مشکل داشته باشند. در حالی که هدف درمان اورژانسی رفع انسداد یا توقف خونریزی است، درمان طولانی مدت برای پیشگیری و بهبود عوارض مورد نیاز است.

فیزیوتراپی برای توانبخشی سکته مغزی

ورزش بعد از سکته می تواند به دلیل از دست دادن عملکرد عضلانی (در اثر آسیب مغزی)، از دست دادن تعادل و در نتیجه ضعف عضلانی دشوار باشد. این زمانی است که بیماران سکته مغزی اغلب به فیزیوتراپیست ها ارجاع داده می شوند.

به گفته انجمن سکته مغزی، مغز نمی تواند سلول های از دست رفته در طول سکته مغزی را بازسازی کند، اما فیزیوتراپی می تواند به مغز کمک کند تا سلول های موجود را سازماندهی مجدد کند تا فقدان (نوروپلاستیسیته) را جبران کند. این نیاز به یک برنامه بهبود فیزیکی کامل دارد که شامل موارد زیر است:

  • ورزش
  • ماساژ دادن
  • یادگیری مهارت های جدید
  • درمان الکتریکی
  • دستکاری بافت های نرم

مدت زمانی که فرد و فیزیوتراپیست او برای هر قسمت از برنامه بهبودی صرف می کنند توسط پزشک و درمانگر تعیین می شود. آنها طرحی را طراحی خواهند کرد که به بیمار کمک می کند به اهداف جدید برسد و در یک محیط امن و کنترل شده حالت عادی را حفظ کند.

فیزیوتراپیست به صورت انفرادی با بیمار کار می کند و دستورالعمل هایی را در مورد نحوه انجام هر فعالیت اختصاص داده شده ارائه می دهد.

به عنوان یک دستورالعمل کلی، فیزیوتراپی 45 دقیقه در روز همراه با هر نوع درمان اضافی که ممکن است مورد نیاز باشد، داده می شود. هدف اولیه این است که بیمار حرکت کند. پس از آن، فیزیوتراپ به بیمار کمک می کند تا قدرت، هماهنگی و عملکرد خود را بازیابد.

سکته مغزی به دلیل اینکه به اعصاب مغز آسیب می‌رسانند، بر توانایی شما برای عملکرد تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال، تقریباً همه قربانیان سکته مغزی دچار از دست دادن حرکات، شاید در اندام یا عضلات صورت خود می شوند. چه تاثیر کوچک یا بزرگی را از سکته مغزی خود تجربه کرده باشید، فیزیوتراپی برای توانبخشی سکته مغزی جزء کلیدی بهبودی شما است.

فیزیوتراپی، اگرچه اغلب به عنوان یک درمان در مراحل پایانی در نظر گرفته می شود، در واقع در 24 ساعت اول پس از سکته، در صورت امکان، حیاتی است. در مراحل اولیه پس از سکته مغزی، تمرکز فیزیوتراپیست بر حفظ مهارت های فیزیکی قربانی است.

اولین قدم در انجام این کار حفظ قدرت در عضلات و استخوان‌های بیمار است، حتی اگر هنوز نمی‌تواند این قسمت‌های بدن خود را حرکت دهد. یک فیزیوتراپیست از درمان دستی برای حرکت دادن و کشش قسمت آسیب دیده بدن قربانی سکته برای آنها استفاده می کند.

اگر قدرت عضلانی موجود حفظ شود، روند بهبودی برای قربانیان آسان تر است. بعداً حرکات با شدت بالا به آنها کمک می کند تا مهارت های خود را بازیابند. آنها می توانند به جای تمرکز صرف بر بازیابی قدرت، روی تعادل، هماهنگی و دامنه حرکت نیز تمرکز کنند.

این فعالیت ها کم خطر اما با شدت بالا هستند. به طور کلی، تحقیقات نشان داده است که بیماران از فیزیوتراپی پس از سکته بسیار رضایت دارند و اکثر آنها معتقدند که می توانند از فیزیوتراپی حتی بیشتر بهره ببرند.

هنگام ارائه فیزیوتراپی پس از سکته مغزی، فیزیوتراپیست برنامه ای تخصصی برای هر بیمار ایجاد می کند، بسته به اینکه چه قسمت هایی از بدن وی تحت تأثیر قرار گرفته است و به چه میزان است. فیزیوتراپیست ممکن است از طیف وسیعی از تکنیک ها برای حمایت از بهبودی بیمار سکته مغزی استفاده کند.

یک فیزیوتراپیست همیشه باید آماده باشد تا با تغییر نیازهای بیمار، برنامه بهبود سکته مغزی را تنظیم کند. آنها همچنین باید نحوه استفاده از درمان های مختلف اعمال شده را توضیح دهند و به هر سؤالی که بیمار دارد پاسخ دهند.

نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در منزل و کلینیک (تهران و کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی برای توانبخشی سکته مغزی – فیزیوتراپی در منزل برای سکته مغزی – فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل – توانبخشی سکته مغزی – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در تهرانپارس – فیزیوتراپی در نارمک – فیزیوتراپی در منزل شمال تهران – فیزیوتراپی در منزل غرب تهران – توانبخشی سکته مغزی در منزل – مرکز درمان سکته مغزی در منزل – بهترین مرکز فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در منزل توسط خانم – فیزیوتراپی در منزل توسط آقا

مقالات بیشتر

آرتروز گردن

آرتروز گردن یک بیماری دژنراتیو شایع است که بر ستون فقرات گردنی یا ناحیه گردن تأثیر می گذارد و می تواند منجر به گردن درد شود. با افزایش سن، استخوان‌ها، دیسک‌ها و مفاصل گردن دچار سایش و پارگی می‌شوند که منجر به تجزیه تدریجی غضروف‌ها و سطوح مفصلی می‌شود. آرتروز گردن بسیار شایع است، به…

درمان واژینیسموس

درمان واژینیسموس با روشهای مختلفی از جمله فیزیوتراپی کف لگن انجام می گیرد. واژینیسموس عارضه ای است که بسیاری از زنان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و باعث اسپاسم عضلانی غیرارادی در ناحیه لگن می شود و هر شکلی از نفوذ واژن را دردناک یا غیرممکن می کند. واژینیسموس یک واکنش…

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ