درمان دیسک کمر با ورزش و فیزیوتراپی

درمان دیسک کمر با ورزش و فیزیوتراپی

درمان دیسک کمر با ورزش و فیزیوتراپی موثرترین راهکار درمان غیرجراحی دیسک کمر و گردن است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در شریعتی ارائه می شود.

تخمین زده می شود که تا 80 درصد افراد در طول زندگی خود از یک دوره کمردرد رنج می برند و فتق دیسک کمر یکی از مشکلات زمینه ای رایج است.

فتق دیسک معمولاً در قسمت تحتانی کمر رخ می‌ دهد و شامل جابجایی مواد دیسک به خارج از فضای دیسک بین مهره‌ای است.

به عبارت ساده تر، ستون فقرات از مهره های منفرد تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته اند. بین هر مهره یک دیسک بین مهره ای وجود دارد که یک بالشتک ایجاد می کند تا مهره ها به هم ساییده نشوند.

علاوه بر این، این دیسک ها (دیسک های بین مهره ای) بین مهره ها دارای یک ماده ژل مانند در داخل هستند (به نام هسته پالپوس).

فتق دیسک زمانی است که آن ماده ژل مانند از لایه بیرونی دیسک پاره می شود و می تواند بر روی نخاع یا اعصاب نخاعی فشار بیاورد و در نتیجه علائمی از جمله کمردرد و سایر علائم مرتبط را ایجاد کند که می تواند انجام فعالیت های روزمره را دشوار کند.

درمان دیسک کمر با ورزش و فیزیوتراپی در اغلب بیماران موفقیت آمیز است و نیاز به انجام جراحی را به حداقل می رساند.


بیشتر بخوانید : فتق دیسک کمر چیست؟


علائم فتق دیسک کمر

  • کمردرد (معمولاً اولین علامت)
  • انتشار درد به پاها
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن پا
  • احساس ضعف در پاها
  • تشدید درد با نشستن و ایستادن به مدت طولانی
  • محدود شدن دامنه حرکات ستون فقرات

لطفاً توجه داشته باشید که فتق دیسک همیشه باعث درد نمی‌شود، بنابراین باید تشخیص درستی داشته باشید.

مهم: یک علامت بسیار نادر فتق دیسک کمر، از دست دادن کنترل روده یا مثانه است، که ممکن است نشان دهنده این باشد که مشکل جدی تری در کمین است ، سندرم دم اسب. این سندرم ناشی از فشرده سازی ریشه های عصبی نخاعی است و یک اورژانس پزشکی در نظر گرفته می شود که نیاز به توجه فوری دارد.

کمردرد معمولاً اولین علامت فتق دیسک کمر است. اغلب این درد چند روز طول می کشد و سپس فروکش می کند، اما درد پا، بی حسی یا سوزن سوزن شدن، و یا ضعف اندام تحتانی اغلب به دنبال دارد.

به طور معمول درد ساق پا در نهایت به زیر زانو می رسد و حتی می تواند مچ پا و پا را تحت تاثیر قرار دهد.

اکثر بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر به تدریج در طی چند روز تا چند هفته بهبود می یابند و اکثر بیماران در عرض 3 تا 4 ماه بدون علامت هستند.

درمان دیسک کمر با ورزش و فیزیوتراپی

بیمارانی که به طور فعال در یک برنامه ورزشی شرکت می کنند، اغلب کاهش قابل توجهی از درد و بهبود توانایی برای انجام فعالیت های روزانه خود را گزارش می دهند.

با توجه به این ارزیابی بالینی و گزینه‌ های درمانی برای فتق دیسک کمر، برنامه تمرینی مک‌کنزی یکی از مفیدترین روش های فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر است. این برنامه با توجه به علائم بیمار شخصی‌ سازی می‌شود و بر تمرین‌ هایی تأکید می‌کند که درد انتشاری را به حداقل می‌رساند.

علاوه بر این، تاثیر تمرینات ثبات مرکزی برای کاهش کمردرد به اثبات رسیده است.

برای انتخاب بهترین ورزش برای دیسک کمر با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.

انجام تمرینات خاص برای افزایش دامنه حرکتی و تقویت ماهیچه‌های کمر و قسمت مرکزی بدن ممکن است به تسکین درد و کاهش احتمال آسیب‌دیدگی مجدد کمک کند.

دکتر فیزیوتراپی علاوه بر در نظر گرفتن تمرینات ورزشی برای کمک به درمان دیسک کمر از سایر متدها و مدالیته های فیزیوتراپی نیز بهره می برد. 


بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی دیسک کمر


تکنیک های درمان دستی و دستکاری ستون فقرات از راهکارهای فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر است که به بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد کمک کند.

ماساژ درمانی نیز می تواند به افزایش گردش خون و شل شدن عضلات کمک کند و در نتیجه به کاهش درد کمک کند.

دکتر فیزیوتراپی از مدالیته های ضددرد همچون لیزرتراپی ، الکتروتراپی ، التراسوند و سوزن خشک نیز برای تسکین علائم دیسک کمر بهره می برد.

فیزیوتراپیست همچنین توصیه هایی در ارتباط با نحوه صحیح انجام فعالیت ها برای جلوگیری از تشدید آسیب دیسک به بیماران ارائه می دهد.


بیشتر بخوانید : فواید فیزیوتراپی چیست؟


سایر راهکارهای تسکین علائم دیسک کمر عبارتند از :

استراحت – اغلب چند روز استراحت به کاهش درد شدید ناشی از فتق دیسک کمر کمک می کند. با این حال، مهم است که بیش از این مدت استراحت نکنید، زیرا در واقع می تواند درد و سفتی را بدتر کند.

داروهای ضد التهاب – داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن ممکن است به کاهش التهاب و تسکین درد کمک کنند.

تزریق استروئید اپیدورال – تزریق کورتیکواستروئیدها در ناحیه آسیب دیده ممکن است به کاهش التهاب موضعی و تسکین درد کمک کند.

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی برای کمردرد چگونه است؟

فیزیوتراپی برای کمردرد چگونه است؟ یک روش بسیار موثر و غیر تهاجمی درمانی است، وضعیتی که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. فیزیوتراپی شامل یک ارزیابی جامع، تشخیص و برنامه درمانی توسط فیزیوتراپیست های آموزش دیده برای کمک به کاهش درد، بهبود تحرک و جلوگیری از قسمت های بعدی…

روش مکنزی چیست؟

روش مکنزی که با نام تشخیص و درمان مکانیکی (MDT) نیز شناخته می‌شود، یک رویکرد کاملاً جا افتاده در زمینه فیزیوتراپی است. این دارو توسط فیزیوتراپیست مشهور رابین مک کنزی در دهه 1950 ساخته شد و از آن زمان به دلیل اثربخشی آن در درمان مشکلات اسکلتی عضلانی به رسمیت شناخته شده است. در هسته…

فیزیوتراپی در منزل فتق دیسک کمر

فیزیوتراپی در منزل فتق دیسک کمر یکی از خدماتی است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی تهران ارائه می شود. فتق دیسک کمر یک بیماری شایع ستون فقرات است که می تواند باعث درد و ناراحتی قابل توجهی شود و زمانی اتفاق می افتد که مواد نرم و ژل مانند…

فیزیوتراپی در منزل کمر درد

فیزیوتراپی در منزل کمر درد یکی از روشهای موثر در تسکین کمردرد و درمان عوامل زمینه ای آن است. کمردرد به یک مسئله رایج برای افراد در هر سنی تبدیل شده است، چه یک کارمند اداری باشید که ساعت های طولانی را پشت میز خود می گذرانید و چه ورزشکاری که تحرک بالایی دارد، کمردرد…

فیزیوتراپی گردن درد در منزل

فیزیوتراپی گردن درد در منزل از خدمات تخصصی است که توسط درمانگران با تجربه ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در شریعتی ارائه می شود. گردن درد یک بیماری شایع و اغلب ناتوان کننده است که می تواند افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار دهد. این می تواند به دلایل مختلفی…

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ