فیزیوتراپی عضلات کف لگن درمانی برای مشکلات مربوط به کف لگن است. این درمان تخصصی شامل تمریناتی است که می تواند به تسکین علائمی مانند درد، ناراحتی و اختلال در کیفیت زندگی شما کمک کند.
کف لگن هر انسان از ماهیچه هایی تشکیل شده است که از دستگاه ادراری و تناسلی حمایت می کنند. این گروه از ماهیچه ها مثانه و روده شما را نیز کنترل می کنند.
در زنان، کف لگن مثانه را در جلو و واژن و رکتوم را در پشت نگه میدارد. رحم در بالای کف لگن توسط عضلات، تاندون ها و بافت همبند در جای خود نگه داشته می شود. در مردان، کف لگن به نگه داشتن روده، مثانه، مجرای ادرار و راست روده کمک می کند.
عضلات کف لگن به استخوان دم و استخوان شرمگاهی شما متصل می شوند. اگر عضلات کف لگن ضعیف باشند یا آنطور که باید کار نکنند، به این حالت اختلال عملکرد کف لگن می گویند.
فیزیوتراپی عضلات کف لگن یکی از راهکارهای موثر و نوین در درمان مشکلات مرتبط با اختلالات کف لگن است.
اختلال عملکرد کف لگن
هنگامی که اختلال عملکرد کف لگن دارید، عضلات لگن شما نمی توانند آنطور که باید شل شوند یا با هم کار کنند. اگر این ماهیچه ها نتوانند شل شوند، فقط سفت شوند، ممکن است:
- یبوست
- تکرر ادرار
- مشکل در کنترل روده یا ادرار که منجر به نشت می شود
- درد هنگام رابطه جنسی در زنان
- اختلال نعوظ در مردان
گاهی اوقات، متخصصان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث اختلال عملکرد کف لگن می شود. اما مواردی که ممکن است باعث آن شوند عبارتند از:
- جراحی لگن
- افزایش سن
- بارداری
- اضافه وزن داشتن
- استفاده بیش از حد از عضلات لگن
- آسیب های جدی به ناحیه لگن
فیزیوتراپی عضلات کف لگن
فیزیوتراپی کف لگن نوعی فیزیوتراپی تخصصی برای تسکین علائم اختلال عملکرد کف لگن است و به عضلات کمک میکند تا آنطور که باید کار کنند. این شامل چندین تمرین است که به عضلات لگن شما کمک می کند تا آرام شوند و قوی تر شوند.
هنگامی که درمان کف لگن را شروع می کنید، فیزیوتراپیست (PT) در مورد علائم شما اطلاعات بیشتری خواهد گرفت. فیزیوتراپیست شما ماهیچه های مرکزی شما را بررسی می کند تا ببیند چقدر قوی هستند، همراه با میزان استقامت شما. PT شما همچنین از شما می خواهد که فعالیت ها و موقعیت های خاصی را برای بررسی هماهنگی عضلات کف لگن خود امتحان کنید.
ارزیابی شما به فیزیوتراپیست شما کمک می کند تا یک برنامه فیزیوتراپی کف لگنی را تهیه کند که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد. درمان شما احتمالاً شامل درمان داخلی و خارجی خواهد بود. اما تا زمانی که شما آماده نباشید، درمان داخلی را شروع نمیکنند، زیرا این میتواند برای برخی افراد ناراحتکننده باشد.
هدف فیزیوتراپی عضلات کف لگن کاهش علائم شماست تا بتوانید به روال روزانه خود بازگردید. این شامل این می شود که بتوانید مثانه خود را بهتر کنترل کنید یا در ورزش ها و ورزش هایی شرکت کنید که از آنها لذت می برید.
فیزیوتراپی همچنین می تواند ناراحتی و دردی را که زنان در حین رابطه جنسی احساس می کنند تسکین دهد. برخی از تمرینات ممکن است به آنها کمک کند تا از ماهیچه های خود بیشتر آگاه شوند و ارگاسم بهتری داشته باشند.
تکنیک ها و تمرین های فیزیوتراپی عضلات کف لگن
فیزیوتراپی کف لگن می تواند شامل تکنیک ها یا تمریناتی مانند:
تمرینات کگل. یک ورزش محبوب برای تقویت عضلات کف لگن با انقباض و شل کردن آنها است. این تمرین می تواند به تسکین درد هنگام رابطه جنسی و کنترل بی اختیاری کمک کند. فیزیوتراپیست شما می تواند به شما یاد دهد که چگونه Kegels را انجام دهید تا بتوانید بیشترین بهره را از این تمرین ببرید.
تحریک الکتریکی. این تکنیک به کاهش درد لگن و اسپاسم عضلانی کمک می کند. PT شما ممکن است این کار را در مطب انجام دهد یا به شما آموزش دهد که چگونه آن را در خانه با تجهیزات ویژه انجام دهید.
بیوفیدبک. این تکنیک در فیزیوتراپی عضلات کف لگن از دستگاه هایی برای بررسی انقباض عضلات کف لگن شما استفاده می کند. PT شما به احتمال زیاد از بیوفیدبک استفاده می کند تا ببیند تمرینات شما چگونه پیش می رود و مراقب بهبود باشد. آنها ممکن است الکترودهایی را در قسمت بیرونی بدن شما مانند بین واژن یا مقعد قرار دهند. یا ممکن است از یک پروب داخلی برای اندازه گیری تنش و شل شدن عضلات کف لگن استفاده کنند. نتایج بر روی صفحه کامپیوتر نشان داده می شود و فیزیوتراپیست شما آنها را با شما در میان می گذارد.
تمرینات کف لگن در کنار تغییر سبک زندگی موثرترین درمان برای بی اختیاری است. خبر خوب این است که تمرینات عضلات کف لگن به راحتی انجام می شود و می توان آن را در هر مکانی انجام داد.
چگونه می توانم عضلات کف لگن خود را پیدا کنم؟
برای انجام تمرینات، خود را در یک وضعیت راحت مانند دراز کشیدن با زانوهای خم یا نشسته قرار دهید. تصور کنید با سفت کردن مجرای عقب و کشیدن آن به سمت بالا و جلو میخواهید از دفع همزمان باد و ادرار جلوگیری کنید.
در حین انجام تمرین به نفس کشیدن ادامه دهید و به یاد داشته باشید که بعد از هر تمرین کاملاً استراحت کنید. در ابتدا ممکن است متوجه شوید که برای انجام تمرین باید تمرکز داشته باشید، اما با قویتر شدن انجام آنها آسانتر خواهد بود.
اگر می خواهید کف لگن خود را برای جلوگیری از نشت مثانه و روده تقویت کنید، مهم است که عضلات را تقویت کنید و تمرینات را سه بار در روز انجام دهید. هنگامی که ماهیچه ها قوی شدند، آنها را یک بار در روز انجام دهید تا آنها را قوی و قوی نگه دارید.
سعی کنید تا ده ثانیه نگه دارید، این کار را ده بار تکرار کنید، سپس ده فشار بسیار سریع را امتحان کنید. روتین را افزایش دهید تا بتوانید این کار را سه بار در روز کامل کنید و تا شش ماه ادامه دهید. همانطور که پیشرفت می کنید، ممکن است بخواهید آنها را در موقعیت های سخت تری مانند ایستادن، راه رفتن، چمباتمه زدن یا در حین ورزش عمومی امتحان کنید. همچنین ممکن است بخواهید با سفت کردن ماهیچه های کف لگن خود برای هر فعالیتی که ممکن است در آن نشتی داشته باشید، آماده شوید.
مقالات مرتبط :