آرتروز مچ دست

آرتروز مچ دست

آرتروز مچ دست یکی از رایج ترین آرتروز مفاصل بدن است که در اثر وارد شدن فشار زیاد به مچ دست و حرکات تکراری مفصل مچ دست رخ می دهد. آرتروز مچ دست سبب درد مچ دست هنگام انجام فعالیت ، سفتی و خشکی مفصل و محدود شدن حرکات مفصل مچ دست می شود. آرتروز نوعی بیماری تخریبی و پیشرونده مفصلی است که به دلیل آسیب و از بین رفتن تدریجی غضروف مفصلی رخ می دهد که عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارند.

درمان آرتروز با فیزیوتراپی در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در شریعتی تهران ارائه می شود. حرکات تکراری مچ دست و وارد شدن فشار بیش از حد به مچ دست مهم ترین عواملی هستند که ریسک ابتلا به آرتروز مچ دست را افزایش می دهند. آرتروز مچ دست در خانم های خانه دار و افرادی که شغلشان نیازمند استفاده زیاد از مچ دست است شیوع بالاتری دارد.

غضروف بافتی دارای خاصیت کشسانی است که انتهای استخوان ها را در محل مفصل می پوشاند و از بین رفتن و نبود آن منجر به سایش استخوان ها بر روی یکدیگ و آسیب دیدگی آن ها می شود.

علائم آرتروز مچ دست

  • احساس درد در مچ دست 
  • تشدید درد با حرکت دادن مچ دست و انگشتان
  • ناتوانی در انجام کارهای ظریف
  • اختلال در عملکرد مچ دست
  • التهاب و تورم مفصل
  • آرتروفی عضلات دست
  • انتشار درد به ساعد ، بازو و حتی شانه ها
  • خشکی و سفتی مچ دست
  • محدود شدن حرکات مچ دست 
  • ضعف و کاهش قدرت مچ دست
  • شنیده شدن صدا از مفصل هنگام حرکت دادن آن

دلایل و عوامل افزایش دهنده خطر

  • حرکات تکراری مچ دست
  • استفاده بیش از حد از مچ دست
  • سابقه خاتوادگی ابتلا به بیماری های مفصلی
  • وارد شدن ضربه به مچ دست
  • آسیب دیدگی مچ دست در گذشته مانند شکستگی و دررفتگی

درمان آرتروز مچ دست

کاهش میزان فعالیت با مچ دست بخصوص فعالیت های که سبب تشدید درد و وارد شدن فشار به مچ دست می شوند ضروری است.

استفاده از کمپرس گرم با گرم کردن مفصل و افزایش جریان خون در موضع دردناک به تسکین درد کمک می کند.

با تجویز پزشک می توان از مچ بندهای طبی مخصوصی برای بی حرکت کردن مچ دست استفاده کرد.

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن در تسکین موقتی درد موثرند.

تزریق داروهای استروئیدی بطور مستقیم در محل دردناک نیز در بیمارانی که از درد شدید مچ دست رنج می برند انجام می گیرد.

فیزیوتراپی و ورزش درمانی نقش موثری در بهبود علائم آرتروز مچ دست دارد. تمرینات ورزشی مخصوص مچ دست علاوه بر کمک به تسکین درد و کاهش التهاب عملکرد حرکتی مچ دست را نیز بهبود می بخشند.

جراحی در صورتی که روش های ذکر شده نتوانند به تسکین درد بیمار و بهبود عملکرد مچ دست کمکی کنند انجام می گیرد.

پس از جراحی نیز فیزیوتراپی برای کاهش عوارض ناشی از جراحی و تسریع بهبودی توصیه می شود.

فیزیوتراپی در درمان آرتروز مچ دست

فیزیوتراپی با تمرکز بر بهبود تحرک، قدرت و عملکرد، نقش مهمی در مدیریت آرتروز دست دارد. فیزیوتراپیست ها از طریق تمرینات هدفمند، درمان دستی و آموزش به افراد کمک می کنند تا کنترل حرکات مچ دست خود را دوباره به دست آورند و درد را کاهش دهند.

تمرین درمانی ، درمان دستی ، الکتروتراپی ، سوزن خشک و لیزر تراپی از جمله مدالیته های فیزیوتراپی در درمان آرتروز هستند.

تمرینات فیزیوتراپی در منزل مچ دست نقش موثری در بازیابی توان حرکتی مچ دست و درمان آرتروز مچ دست دارند.

انواع تکنیک های فیزیوتراپی

تمرینات دامنه حرکتی
تمرینات دامنه حرکتی با هدف افزایش انعطاف پذیری و کاهش سفتی در مفاصل مچ دست انجام می شود. این تمرینات شامل حرکات ملایمی است که به حفظ یا بازیابی دامنه طبیعی حرکت کمک می کند.

تمرینات تقویتی
تمرینات تقویتی برای ایجاد قدرت عضلانی در اطراف مچ دست طراحی شده اند و حمایت و ثبات بهتری را ارائه می دهند. با تقویت عضلات اطراف، افراد می توانند بهبود عملکرد مفاصل و کاهش درد را تجربه کنند.

درمان دستی
فیزیوتراپیست ها از تکنیک های درمان دستی مانند حرکت مفصل و ماساژ بافت نرم برای کاهش درد و بهبود تحرک مفاصل استفاده می کنند. این تکنیک‌های عملی می‌توانند به شکستن بافت اسکار و کاهش تنش در عضلات و رباط‌ها کمک کنند.

اولتراسوند تراپی
اولتراسوند درمانی از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تحریک گردش خون و بهبود بافت استفاده می کند. این درمان غیر تهاجمی می تواند به کاهش التهاب و تسکین درد مرتبط با آرتریت مچ دست کمک کند.

گرما و سرما درمانی
گرما و سرما درمانی معمولاً در فیزیوتراپی برای مدیریت درد و التهاب مورد استفاده قرار می گیرند. گرما درمانی، مانند کمپرس گرم می تواند به آرامش عضلات و افزایش جریان خون کمک کند. از طرف دیگر سرما درمانی می تواند ناحیه را بی حس کرده و تورم را کاهش دهد.

فیزیوتراپی برای افرادی که با آرتروز مچ دست سروکار دارند فواید زیادی دارد، از جمله:

  • مسکن درد
  • بهبود تحرک مفاصل
  • افزایش قدرت و استقامت
  • بهبود توانایی عملکردی
  • کیفیت زندگی کلی بهتر

 

 

 

کلمات مرتبط:

فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در شرق تهران – متخصص فیزیوتراپی – فیزیوتراپی دست – دکتر فیزیوتراپی – بهترین فیزیوتراپی تهران

مقالات بیشتر

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ