درمان فتق دیسک کمر با ورزش

  1. خانه
  2. دسته‌بندی نشده
  3. درمان فتق دیسک کمر با ورزش
درمان فتق دیسک کمر

درمان فتق دیسک کمر با ورزش یکی از روشهای درمانی موثر است که توسط متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی ارائه می شود.

درست مانند فتق دیسک گردن، فتق دیسک کمر نیز دردناک است و ممکن است به دنبال راه هایی برای رهایی از این درد باشید. خیلی خوب است بدانید که تمرینات یا حرکات کششی ملایمی وجود دارد که می تواند به تسکین درد فتق دیسک کمر کمک کند. همچنین برای تقویت و بهبود انعطاف پذیری ستون فقرات و کمر ایده آل است.

فتق دیسک کمر چیست؟

قسمت پایینی بدن حداکثر وزن بدن را تحمل می کند. از L1 تا L5، مهره ها توسط کمک فنرهایی به نام دیسک های بالشتکی از هم جدا می شوند تا از ساییدگی استخوان ها جلوگیری شود. آنولوس دیواره سخت دیسک است.

هنگامی که یک ساختار ژل مانند از دیسک خارج می شود که ناشی از پارگی حلقه است، باعث ایجاد درد در اعصاب نخاعی می شود که به آن فتق دیسک کمر می گویند. فشاری که فتق دیسک احساس می کند باعث درد، التهاب و تورم می شود که منجر به محدودیت حرکت می شود.

درمان فتق دیسک کمر با ورزش علاوه بر کمک به تخفیف درد و ناراحتی به بهبود دامنه حرکتی ستون فقرات نیز کمک زیادی خواهد کرد.

علائم فتق دیسک کمر از میزان پاره شدن ساختار ژل مانند و نحوه تماس آن با ریشه های عصبی متفاوت است. شایع ترین علائم این بیماری عبارتند از:

  • کمردرد مداوم. حرکت ناگهانی از طریق سرفه، عطسه یا ایستادن می تواند آن را بدتر کند که غیر قابل تحمل است.
  • انقباض عضلات پشت
  • سیاتیک – دردی که از پشت یا باسن شروع می شود و از پائین پا به ساق پا یا داخل پا می رسد.
  • ضعف
  • بی حسی یا گزگز در ساق یا پا
  • تغییرات در عملکرد مثانه یا روده
  • کاهش رفلکس در زانو یا مچ پا

فتق دیسک کمر بسیار خطرناک است که می تواند باعث ضعف یا فلج دائمی شود. گاهی اوقات، کل سیستم عصبی ستون فقرات را تحت فشار قرار می دهد که می تواند منجر به این موقعیت های خطرناک شود. فرد باید به دنبال درمان باشد اگر؛

علائم بدتر می شود – نوعی دردی که می تواند باعث محدودیت حرکت بدن شود یا فعالیت های روزمره زندگی را مختل کند.
اختلال عملکرد مثانه یا روده – مشکل در ادرار کردن.
بی‌حسی زینی – نوعی علامت است که می‌تواند باعث انسداد ستون فقرات شود. این می تواند فلج را در قسمت پایین بدن یعنی پاها و ران ها نشان دهد.

دلایل فتق دیسک کمر

برخی از شایع ترین دلایل فتق دیسک کمر عبارتند از:

  • افزایش سن – با افزایش سن، استخوان‌ ها و دیسک‌ ها انعطاف‌پذیری کمتری پیدا می‌کنند و می‌توانند به هر بیماری مبتلا شوند و حتی با فشار یا پیچ خوردگی جزئی دچار پارگی شوند. به آن انحطاط دیسک می گویند.
  • بلند کردن اجسام سنگین – زمانی که اجسامی را که خارج از ظرفیت شما هستند بلند می کنید و به عقب نمی توانید بار آن را تحمل کنید و سپس به دلیل پیچ و تاب خوردن دچار فتق دیسک می شوید.
  • سیگار کشیدن – سیگار باعث می شود جریان خون به ناحیه کمر محدود شود. دیسک ها را کمتر انعطاف پذیر می کند که منجر به فتق می شود.

درمان فتق دیسک کمر با ورزش

تا 80 درصد از افراد با مشکل فتق دیسک کمر مواجه هستند که می تواند باعث درد در نواحی مختلف کمر شود. می توان آن را به صورت پزشکی درمان کرد، اما درمان های غیر جراحی نیز وجود دارد.

فیزیوتراپی و ورزش

ورزش های ملایم نقش زیادی در بهبود و تقویت انعطاف پذیری ستون فقرات دارند. فشار روی ناحیه ستون فقرات را کاهش می دهد. بهترین فعالیت های ملایم یوگا، دوچرخه سواری، پیاده روی و شنا هستند.

همانطور که می دانیم اکثر مشکلات ستون فقرات به دلیل وضعیت نامناسب و نشستن مداوم در یک وضعیت است. بنابراین، یک موضع خنثی می تواند به خروج از این وضعیت سخت کمک کند.

تمام تمرینات باید به صورت آهسته و کنترل شده انجام شود. اگر درد شروع شد، باید انجام آن را متوقف کرد و با پزشک مشورت کرد.

  1. تمرینی که باعث کشش عضلات پشت و همچنین عضلات ستون فقرات می شود. قبل از انجام آن، موقعیت های مناسب را از پزشک بخواهید. برای انجام آن، مراحل عبارتند از:به پشت دراز بکشید. سپس، وقت آن است که هر دو زانو را به سمت سینه خود نگه دارید. همچنین، سر خود را به سمت جلو حرکت دهید تا زمانی که با کشش در قسمت میانی و کمر احساس آرامش کنید. آن را چندین بار تکرار کنید.
  2. این تمرین باید ملایم‌تر باشد زیرا ماهیچه‌های زانو تا قفسه سینه را که باید تحت فرآیند کشش قرار گیرند، می‌پوشاند. در حالی که زانوهای خود را خم کرده اید به پشت دراز بکشید. هر دو پاشنه را در تماس با زمین نگه دارید. سپس، سعی کنید هر دو دست را پشت یک زانو قرار دهید و آن را به سمت قفسه سینه خود بکشید. همان مرحله را روی زانوهای مختلف دنبال کنید و چندین بار تکرار کنید.
  3. کشش عضله پیریفورمیس. این تمرین با تبدیل کردن باسن به نقطه کشش اصلی در عمق انجام می شود. با دراز کشیدن به پشت با زانوهای خمیده شروع کنید. سپس، هر دو پاشنه خود را روی زمین نگه دارید. در حالی که مچ پای خود را روی زانوی خمیده قرار داده اید، یک پای خود را روی پای دیگر به حالت ضربدری قرار دهید. سپس، به آرامی زانوی ضربدری خود را به سمت قفسه سینه خود بکشید.
  4. این تمرین کششی باعث بهبود بهبودی می شود. با فشار دادن مواد دیسک به سمت موقعیت مورد نظر کار می کند. روی زمین دراز بکش. لگن خود را در تماس با زمین نگه دارید. در حالی که همان حالت را حفظ می کنید، خود را نگه دارید. بعد از 15 تا 30 ثانیه به آرامی به سمت پایین حرکت کنید. 10 تکرار بهترین هستند.

 

متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی خدمات تخصصی فیزیوتراپی ستون فقرات و دیسک کمر و درمان فتق دیسک کمر با ورزش و فیزیوتراپی را ارائه می دهند. آن دسته از عزیزانی که به هر دلیل نمی توانند به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه کنند می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل متخصصان ما بهره مند شوند.

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل عضلانی، فتق دیسک یا حتی استرس باشد. صرف نظر از علت، درد می تواند ناتوان کننده باشد…

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ