درمان بی اختیاری ادرار با بیوفیدبک

  1. خانه
  2. معرفی رشته های توانبخشی
  3. فیزیوتراپی
  4. درمان بی اختیاری ادرار با بیوفیدبک
درمان بی اختیاری ادرار با بیوفیدبک

درمان بی اختیاری ادرار با بیوفیدبک یکی به عنوان یکی از موثرترین روش های درمان این عارضه توسط متخصصان فیزیوتراپی کف لگن ما در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در شریعتی ارائه می شود.

ضعف عضلات کف لگن کنترل مثانه را در زنان کاهش می دهد و می تواند منجر به بی اختیاری ادرار شود. اغلب با بارداری و زایمان همراه است و تخمین زده می شود که از هر سه زن در سراسر جهان یک زن را تحت تاثیر قرار دهد.

تمرینات منظم عضلات کف لگن، به عنوان بخشی از یک برنامه نظارت شده، می تواند عضلات کف لگن را تقویت کند، کنترل مثانه را بهبود بخشد و علائم بی اختیاری ادرار را تسکین دهد.

یک امکان استفاده از دستگاه بیوفیدبک برای نشان دادن فعالیت الکتریکی در عضلات کف لگن زنان هنگام انجام تمرینات است. این بیوفیدبک (الکترومیوگرافی یا EMG) می‌تواند به زنان انگیزه دهد تا با تکنیک بهتر، شدیدتر و طولانی‌تر ورزش کنند. بنابراین تصور می شد که می تواند کنترل مثانه را بیشتر از تمرینات به تنهایی بهبود بخشد.

بیوفیدبک تکنیکی است که برای کمک به تقویت عضلات اسفنکتر مجرای ادرار و مقعد و عضلات کف لگن و کمک به فرد برای به دست آوردن کنترل بر مثانه و جلوگیری از بی اختیاری ادرار طراحی شده است.

بیوفیدبک می تواند به فرد مبتلا به بی اختیاری ادرار کمک کند تا یاد بگیرید از کدام عضلات استفاده کنید، چه زمانی از آنها استفاده کند و برای جلوگیری از نشت ادرار چقدر آنها را منقبض کند.

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که بیوفیدبک مزایای بیشتری دارد و بر بی‌اختیاری ادرار تأثیر می‌گذارد.

بیوفیدبک EMG یک تکنیک نسبتا ساده است که می تواند به برنامه های تمرینی عضلات کف لگن اضافه شود.

درمان بی اختیاری ادرار با بیوفیدبک چگونه است؟

از آنجایی که تشخیص عضلات کف لگن دشوار است، بیوفیدبک برای کمک به تمرین این عضلات استفاده می شود. میلیون ها زن که به عنوان روشی ایمن و موثر برای افزایش قدرت عضلات کف لگن شناخته می شود، در بازیابی کنترل مثانه موفق بوده اند.

رایج ترین اشتباهی که برخی افراد در انجام تمرینات عضلات کف لگن مرتکب می شوند، استفاده از عضلات شکم به جای عضلات کف لگن است. بیوفیدبک یک نمایش بصری از فعالیت عضلانی را ارائه می دهد، که به شما کمک می کند یاد بگیرید که چگونه استفاده از عضلات اشتباه را متوقف کنید و شروع به استفاده از عضلات صحیح کنید.

انواع مختلفی از بیوفیدبک وجود دارد، اما یکی از آنها جایی است که یک پروب در واژن (برای زنان) یا پشت (برای مردان) وارد می شود. فشار وارد شده بر روی پروب زمانی که عضلات خود را منقبض می کنید، گویی می خواهید از عبور آب جلوگیری کنید، روی صفحه کامپیوتر نمایش داده می شود.

متخصص فیزیوتراپی کف لگن به فرد آموزش می دهد که چگونه و چه زمانی باید عضلات خود را منقبض کند تا کنترل موثری بر مثانه خود داشته باشد. ابتدا استفاده از صفحه نمایش را به عنوان راهنما تمرین می کند و سپس صفحه از دید پنهان می شود تا مجبور شود به خود متکی باشد.

با گذشت زمان، فرد باید هماهنگی و کنترل بیشتری بر روی عضلات اسفنکتر و کف لگن خود به دست آورد. قدرت این ماهیچه ها نیز با تمرین آنها در طول برنامه بیوفیدبک بهبود می یابد.

شکل دیگر بیوفیدبک استفاده از اسکن سونوگرافی بلادرنگ است. یک کاوشگر روی پرینه قرار داده می شود و تصویری از اندام های لگنی روی صفحه نمایش دیده می شود.

همانطور که فرد عضلات کف لگن را منقبض می کند، می تواند ببیند که در اطراف مثانه و روده چه اتفاقی می افتد، متخصص فیزیوتراپی کف لگن می‌ تواند نحوه صحیح فشردن عضلات را هنگامی که آنها را روی صفحه نمایش می بیند، به بیمار آموزش دهد.

درمان بی اختیاری ادرار با بیوفیدبک برای اغلب مبتلایان به این عارضه مفید است و می تواند به افراد در کنترل ادرار و جلوگیری از نشت آن کمک کند.

سایر روشهای درمانی

آموزش مثانه
اگر بی اختیاری فوری برای فرد تشخیص داده شده است، یکی از اولین درمان هایی که ممکن است به وی پیشنهاد شود، تمرین مثانه است.

اگر بی اختیاری ادراری مختلط وجود دارد، تمرین مثانه نیز ممکن است با تمرین عضلات کف لگن ترکیب شود.

این شامل یادگیری تکنیک هایی برای افزایش مدت زمان بین احساس نیاز به ادرار کردن و دفع ادرار است. این دوره معمولاً حداقل 6 هفته طول خواهد کشید.

تمرین عضلات کف لگن
عضلات کف لگن مثانه و مجرای ادرار (لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج از بدن شما می برد) احاطه کرده و جریان ادرار را هنگام ادرار کردن کنترل می کنند.

عضلات ضعیف یا آسیب دیده کف لگن می توانند باعث بی اختیاری ادرار شوند، بنابراین ورزش این عضلات اغلب توصیه می شود.

برنامه تمرینی باید شامل حداقل 8 انقباض عضلانی حداقل 3 بار در روز باشد و حداقل 3 ماه طول بکشد. اگر بعد از این مدت تمرینات کمک کننده بودند، ادامه تمرینات توصیه می شود.

تحقیقات نشان داده است که تمرین عضلات کف لگن می تواند برای همه افراد مبتلا به بی اختیاری ادرار مفید باشد.

تحریک الکتریکی
در این روش یک پروب کوچک در واژن یا مقعد وارد می شود. جریان الکتریکی از پروب عبور می کند که به تقویت عضلات کف لگن در حین تمرین کمک می کند.

ممکن است تحریک الکتریکی برای فرد دشوار یا ناخوشایند باشد، اما اگر فرد نتواند انقباضات عضلات کف لگن را بدون آن کامل کنید، ممکن است مفید باشد.

 

برای درمان بی اختیاری ادرار با بیوفیدبک می توانید به کلینیک فیزیوتراپی آیتن در شریعتی مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط :

فیزیوتراپی در درمان یبوست

درمان بی اختیاری ادرار با فیزیوتراپی

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل عضلانی، فتق دیسک یا حتی استرس باشد. صرف نظر از علت، درد می تواند ناتوان کننده باشد…

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ